HDP’li vekillerden ses çıkarma eylemi

 Ekin Ceren Parkı’nda nöbet eylemine devam eden vekiller çıkardıkları gürültü eyleminin ardından açıklama yaptı.

Halkların Demokratik Partisi, (HDP) Ekin Ceren Parkı’nda devam eden nöbet eyleminde her gece rutin olarak yaptıkları gürültü eylemini gerçekleştirdi. Vekiller ellerindeki kaşıklarla parkın etrafını çeviren demir bariyerlere vurarak ve düdüklerle gürültü çıkardı. Eyleme etrafta bulunan site sakinlerinden de destek geldi.

Eylemden sonra kısa bir açıklama yapan HDP Grup Başkanvekili ve Muş Milletvekili Ahmet Yıldırım, nöbetlerinden tüm cezaevine selam göndererek, eş başkanlarının cezaevinden gönderdikleri mektubu yarın basın toplantısı ile kamuoyuna duyuracaklarını söyledi. “Biz aslında uzun sürecek bir mücadelemizin ilk adımını attık. Eğer bu ilk adım bunları bu kadar çok korkuttuysa bundan sonraki adımlarda mücadelemizde kendilerine afakanlar basacak” diyen Yıldırım, mütevazı bir eylemde etraflarının bariyerlerle sarıldığını ifade etti. Bu parkın etrafını saranların ülkeyi yönetme ehliyetine sahip olmadığını dile getiren Yıldırım, “Demokratik bir hak arama yöntemine bu kadar orantısız cevap verenlerin bu ülkeyi yönetmesi olanaksızdır” diye konuştu.

Yalan ve dolanla halkın kendilerine olan teveccühünü sorgulayanların barikatlarını kaldırması halinde korktukları gerçekle yüz yüze kalacağının altını çizen Yıldırım, “Kendi iddiasını ispat etsinler. Kaldırsınlar bu bariyerleri halkın bize desteğinin olmadığını görsünler ve anlatsınlar” dedi.

OHAL ve sahtekarlıklarla bir referandumu geçirenlerin hazin sonunun belli olduğunu söyleyen Yıldırım, eş başkanlarına ve tutuklu tüm vekillere selam göndererek konuşmasını noktaladı.

EN SON EKLENENLER