Polis, Nuriye-Semih sloganı için yasadışı dedi!

Yüksel Caddesi’nde 262 gündür devam eden “İşimizi geri istiyoruz” eyleminde yapılmak istenen basın açıklamasına izin vermeyen polis, “Nuriye ve Semih işe geri alınsın” sloganları atan eylemcilere “Attığınız sloganlar yasadışı” şeklinde anons yaptı.

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın açlık grevi eylemi 142’nci güne girerken hem onlara destek olmak hem de ihraç edildikleri işlerine dönmek için başlatılan “İşimizi geri istiyoruz” eylemi 262’nci güne girdi.

Basın açıklaması yapmak isteyen Veli Saçılık ve destekçileri Konur Sokak’ta toplandı. “Açlık grevinin 142. günü Nuriye Semih işe geri alınsın” yazılı pankart açan eylemcilerin Yüksel Caddesi’ne girmesine izin veremeyen polis Konur Sokağı TOMA ve kalkanları ile kapattı. Basın açıklamalarını TOMA’nın önünde yapmak isteyen eylemcilere müdahale eden polis eylemcileri iterek Konur Sokağın sonuna kadar götürdü.

NURİYE SEMİH SLOGANI YASADIŞI!

Polisin iteklediği eylemciler “Nuriye Semih işe geri alınsın” yazılı sloganları atarken, polis “Attığınız sloganlar yasa dışıdır, slogan atmaya devam ederseniz gözaltına alınacaksınız” şeklinde anons yaptı. Slogan atmaya devam eden emekçiler eylemlerini bitirerek dağıldı.

EN SON EKLENENLER