2. Orman Çalıştayı: Halk ormanları devletten koruyor

HDK Ekoloji Meclisi tarafından düzenlenen 2. Orman Çalıştayı’nda konuşan HDK Eşsözcüsü Onur Hamzaoğlu, Türkiye’de 1980’lerden önce devletin ormanları halktan koruduğunu ancak şimdi halkın ormanları devletten koruduğunu ifade etti.

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Ekoloji Meclisi 2. Orman Çalıştayı İzmir Tepekule Kongre ve Sergi Salonu’nda başladı. Çalıştay’a HDK Eşsözcüsü Onur Hamzaoğlu, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ekolojiden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Beyza Üstün’ün yanı sıra çok sayıda ekolojist katıldı. Seçilen divanın ardından çalıştayın açılış konuşmasını Onur Hamzaoğlu yaptı.

Hamzaoğlu, “Türkiye siyasi ortamı istikrar konusunda kendi şahsına münhasır bir şekilde devam ediyor. İradelerimiz temizlendi ve hep beraber başlangıçtaki irademizle devam ediyoruz. Böyle bir Türkiye’de neler yapılabilinir?” diye sorulması gerektiğini söyledi. Türkiye’de 16 Nisan referandumunun ardından bir gücün açığa çıktığını belirten Hamzaoğlu, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu öncülüğünde başlayan Adalet Yürüyüşü ile birlikte açığa çıkan gücün de tahmin edilenden fazla olduğunu söyledi.

‘G-20 İLK KEZ BU KADAR BAŞARISIZ GEÇTİ’

7-8 Temmuz’da Almanya’nın Hamburg kentinde yapılan G-20 Zirvesi’ne de değinen Hamzaoğlu, G-20’ye karşı bir direnişin gerçekleştiğini ve yaratıcı eylemler yapıldığını belirterek, “G-20, başlangıcından bu yana ilk defa bu kadar başarısız geçti. İlk defa bir lideri yok. Başsız bir şekilde yapıldı. Kendilerinin önderliğinin ne yönde gelişeceği konusunda hiçbir şey yapamadılar. Çevre sorunları ile ilgili hiçbir şey yapamadılar. Çevre politikalarına dair bir karar alamadılar. Mülteciler ile ilgili karar alamadılar. 2017 G-20 kendi adına ne kadar başarısız olduğunu gösterdi” dedi.

‘HALK ORMANI DEVLETTEN KORUYOR’

Türkiye’de ormanların durumuna da değinen Hamzaoğlu, 1980’lere kadar devletin ormanı halktan koruduğunu; ancak şimdi ise halkın ormanı devletten koruduğunu ifade etti. Türkiye’de ekosistemin nasıl tahrip edildiğini gördüklerini söyleyen Hamzaoğlu, “Çevre ve Şehircilik Bakanı inanılmaz bir şekilde ‘insan için orman ekonomi için orman’ tespitini ortaya koyabiliyor” diyerek tahribatın bu şekilde geliştiğini söyledi.

Hamzaoğlu’nun konuşmasının ardından çalıştay, konuşmacıların sunumları ile devam ediyor.

EN SON EKLENENLER