Gül’den Cumhuriyet davası açıklaması: Gazeteciler tutuksuz yargılanmalı

Cuma namazı çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtlayan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ara kararın bugün açıklanacağı Cumhuriyet davası için “Gazetecilerin tutuksuz yargılanmasının daha doğru olacağını düşünüyorum” dedi.

Sarıyer Çamlıtepe Merkez Camii’nde Cuma namazı kılan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, cami çıkışında gazetecilere konuştu. Mescid-i Aksa ile ilgili açıklamada bulunan Gül, Filistinlilere yönelik büyük zulümler yapıldığını söyledi. Gül, “Filistin’in işgalinin 50’nci yıldönümünde bu olayların olması, birçok İslam ülkesindeki iç savaşlar da sanki bir fırsat vermiş gibi özellikle son dönemde Mescid-i Aksa’ya karşı uygulanan politikalar asla kabul edilemez. Bunları İslam dünyası ve Birleşmiş Milletler dahil kınadılar. İsrail’in biraz geri adım atması tabi iyi ama işgali devam ediyor olması bütün acıları Müslümanların kalbinde hep hissettiriyor. Ümit ederim ki bugün Cuma namazında olay olmaz ve herkes ibadetini huzur içinde yapmış olur” diye konuştu.

‘GAZETECİLER TUTUKSUZ YARGILANMALI’

Gül, Cumhuriyet gazetesinin tutuklu çalışan, yazar ve yöneticilerinin yargılandığı davaya ilişkin bir soru üzerine şu yanıtı verdi: “Gazetecilerin her zaman tutuksuz yargılanmasının doğru olduğunu söylemişimdir. Şimdi de gazetecilerin tutuksuz yargılanmasının daha doğru olacağını düşünüyorum. Şüphesiz mahkeme kendi kanaatine göre kararını verecektir. Ancak Türkiye’de hükümeti içeride ve dışarıda rahatlatacak bir unsur olur diye düşünüyorum.”

EN SON EKLENENLER