Kadınlar İstanbul’dan seslendi: Kıyafetime karışma

İstanbul’da “Kıyafetime karışma” diyen yüzlerce kadın, zılgıtları ve sloganları ile sokaklara çıktı.

Giydiği kıyafetler bahane gösterilerek darp ya da taciz edilen kadınların sayısının artmasına tepki gösteren kadınlar, İstanbul’da “Kıyafetime karışma” diyerek sokaklara çıktı. “Kıyafetime karışma kadınlar için adalet” pankartı taşıyan kadınlar Kadıköy Süreyya Operası önünde bir araya gelerek Rıhtım Meydanı’na kadar yürüdü. Şortlarını askılara asan kadınlar, “Eşik etek değil kadın”, “Herkesin kıyafetine kimse karışamaz”, “Kıyafetime karışma” dövizleri taşıyan kadınlar sık sık ” Kadınlar özgürdür”, ” Jın jiyan azadi”, ” Ahlakınız batsın”, ” Kadınlar birleşti mücadele büyüdü” sloganları ile sokakları inletti.

YONCA EVCİMİK DE EYLEMDE: HADDİNİ BİL HADDİNİ

Şort giyen kadından başörtülü kadınlara kadar eyleme katılan kadınlar erkek şiddeti ve tacizcilere güçlü bir mesaj verdi. Eyleme destek veren sanatçı Yonca Evcimik de “Haddini Bil” şarkısı ile erkeklere mesaj gönderdi.

‘SALDIRGANLAR KORUNUYOR’

Her kesimden kadının katıldığı eylemde basın açıklamasını eylemin çağrıcılarından Dilber Sünnetçioğlu yaptı. Birçok kadının giydiği kıyafetler bahane gösterilerek erkek şiddetine maruz kaldığını vurgulayan Sünnetçioğlu, saldırganların korunması ile yeni şiddet olaylarının önünün açıldığını kaydetti. Kadınların toplumun yarısını oluşturduğunu ifade eden Sünnetçioğlu, ne giyeceklerine ve nasıl yaşayacaklarına sadece kadınların karar verebileceğini dile getirdi.

‘FAİLLER SERBEST BIRAKILDIKÇA CESARET ALIYORLAR’

Ayşegül Terzi’nin failinin serbest bırakılmasının erkekleri cesaretlendirdiğine dikkat çeken Sünnetçioğlu, “Failler tutuksuz yargılandıkça şiddet artıyor. Neredeyse her gün kamusal alanlarda sürekli kadınların kıyafetine karışılıyor” diyerek iktidarın söylemlerinin de bu saldırıları cesartelendirdiğini belirtti.

‘ET PARÇASI DEĞİLİZ’

Saldırılara karşı kadınların susmadıklarını ve her geçen gün daha da örgütlenerek sokaklarda mücadele ettiklerini kaydeden Sünnetçioğlu, “Artık yeter kadınlar bir et parçası değildir. Yaşam tarzımıza yönelik söylem ve uygulamalardan derhal vazgeçin” dedi.

MÜFTÜLERE NİKAH KIYMA İZNİNE TEPKİ

İktidarın, hayata geçirmeye çalıştığı ‘Müftülere nikah kıyma izni’ yasasına da tepki gösteren kadınlar bu yasa ile yeni çocuk istismarlarının ve çocuk evliliğin önünün açılacağına dikkat çekti. Kadınların hükümetin kadın politikalarına karşı direnmeye ve mücadele etmeye devam edeceğine vurgu yapan Sünnetçioğlu son olarak, “Nasıl giyineceğimize dair kararlar biz kadınlarındır. Buna kimse karışamaz. Bizi ötekileştiren uygulamaları asla kabul etmiyoruz” diyerek kadınların sokaklardan geri adım atmayacağı mesajını verdi.

EN SON EKLENENLER