Tahliye edilen Cumhuriyet çalışanları gazeteyi ziyaret etti

Cumhuriyet gazetesi davasında 9 ay sonra tahliye olan 7 gazete çalışanı, gazete binasına gelerek ziyarette bulundu. Gazeteciler, “Sevinmedik çünkü sadece ve sadece gazetecilik yaptıkları için cezaevinde olan arkadaşlarımız var” dedi.

Cumhuriyet gazetesi davasında 9 ay sonra tahliye olan gazete yöneticisi Önder Çelik, gazete yazarı Hakan Kara, gazete çizeri Musa Kart, gazetenin avukatı Mustafa Kemal Güngör, gazete avukatı Bülent Utku, gazete yazarı Turhan Günay ve gazete okur temsilcisi Güray Öz, Cumhuriyet gazetesinin Şişli’de bulunan binasını ziyaret etti. 7 gazeteciyi gazete çalışanları karşıladı. Karşılamaya CHP milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu ile Barış Yarkadaş, oyuncu Nur Sürer ile çok sayıda gazeteci katıldı.

Çiçeklerle karşılanan gazeteciler gazete binası önünde birer konuşma yaptı. Burada ilk olarak konuşan gazetenin İmtiyaz Sahibi Orhan Erinç, Cumhuriyet gazetesi çalışanları olarak zaman zaman acı, hüzün ve mutluluk yaşadıklarını, bu buluşmalarının da hüzünlü mutluluklarından biri olduğunu dile getirdi. Erinç, davaya konu iddiaların çürütüldüğünü belirterek, 9 aylık süreçte kendilerine destek olan gazeteciler, sendikalar, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerine teşekkür etti.

Ardından konuşan gazete çizeri Musa Kart ise haklarında açılan davanın sürdürülür bir tablo olmadığını en başından beri bildiklerini ifade etti. Neden Silivri’de olduklarını çok iyi bildiklerini vurgulayan Kart, “Bir suçlu gibi asla davranmadık çünkü biz gazeteciydik. Gazetecilik yaptığımız için Silivri’deydik” dedi.

Cumhuriyet gazetesinin her dönem saldırı ve baskı altında olduğunu kaydeden Kart, ancak hiçbir dönemin bu kadar akla ziyan bir süreç olmadığını dile getirdi. Tahliye edilmelerine sevinemediklerini ifade eden Kart, “Sevinmedik çünkü sadece ve sadece gazetecilik yaptıkları için cezaevinde olan arkadaşlarımız var. Onların hepsi gazetecilik yaptıkları için tutuklular” dedi.

Gazetenin okur temsilcisi Giray Tekin Öz ise, “Orada bizi uzun süre tutamayacaklarını biliyorduk” dedi. Öz, Pazartesi gününden itibaren okurlarla bir kez daha buluşacağını söyledi.

Gazete avukatı Bülent Utku ise, “9 ay tutuklu kaldık ama daha içeride 150’yi aşkın gazeteci var. Kalbimin yarısı içeride kaldı. 11 Eylül günü özgürlüklerine kavuşacaklarını umuyoruz. Bu özgürlük mü tartışılır ama. Dışarı da yarı açık bir cezaevi” diye konuştu. Gazetenin avukatlarından Mustafa Kemal Güngör ise arkadaşlarını cezaevinde bırakıp çıkmalarının çok zor olduğunu söyledi. Güngör, tahliyeleri ile davada bir “gedik” açıldığını ifade ederek, “Arkadaşlarımız çıktıklarında hep beraber sevineceğiz” dedi. Gazete yazarlarından Hakan Kara da, “170 gazeteci cezaevinde. Gazetecilik suç değildir. Gazeteciyiz, kahraman değil” dedi.

Kara, “FETÖ”cü olmalarının imkan dahilinde olmadığını söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından 7 gazete çalışanı, gazeteye geçerek meslektaşları ile sohbet etti.

EN SON EKLENENLER