Arslan: Halk buluşmaları bir nefes, bir başlangıç olacak

 DBP Eş Genel Başkanı Mehmet Arslan, 10 kentte düzenleyecekleri halk buluşmaları için “Bir nefes alma, bir başlangıç olarak görüyoruz” dedi. Arslan, halkla birlikte AKP’nin politikalarına dur diyeceklerini söyledi.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), “Aydınlanan Toplumla Özgür Geleceğe” sloganıyla gerçekleştirdiği 4. Olağan Kongresi’nin ardından hazırlığını tamamladığı halk buluşturmalarını açıklayarak, 10 kentte halk ile bir araya gelecek. Olağanüstü Hal (OHAL), Kürt halkının siyaset yapmasına engel olmak, baskı, siyasi soykırım operasyonları adı altında binlerce Kürt siyasetçinin tutuklanmasına karşın böylesi önemli bir dönemde halk buluşmalarıyla bir araya gelmek istiyor. DBP Eş Genel Başkanı Mehmet Arslan, MYK ve PM üyelerinin katılımıyla il ve ilçelerde düzenlenecek halk buluşmaları, 1 Ağustos’ta Hakkari, 2 Ağustos’ta Van, 4 Ağustos’ta Mardin, 5 Ağustos’ta Şırnak, 6 Ağustos’ta Batman, 7 Ağustos’ta İzmir, 9 Ağustos’ta İstanbul, 12 Ağustos’ta Adana, 13 Ağustos’ta Antep, 14 Ağustos’ta ise Diyarbakır’da yapılacak.

Halk buluşmalarına ilişkin konuşan DBP Eş Genel Başkanı Mehmet Arslan, Türkiye genelinde bir kaos, gerilimin olduğunu ve bunun bir şekilde aşılması, demokratik muhalefetin gelişmesi gerektiğine vurgu yaptı. Kürtler ve Kürt siyaseti mevzu bahis olduğunda baskı, sindirme, şiddetin de arttığını söyleyen Arslan, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Türkiye’de OHAL, bölgede sıkıyönetim uygulamalarının olduğunu ifade etti.

‘TEKÇİ ANLAYIŞI DURDURMAK İSTİYORUZ’

Binlerce yönetici ve siyasetçinin tutuklandığını DBP’nin bununla işlevsizleştirilmek istendiğine dikkat çeken Arslan, “AKP, tek adam diktatörlüğünü elde etmek için karşı koyan tek Allah’ın kulunu istemiyor. Herkesi susturup, iktidarını sağlamlaştırmak istiyor. Ama biz DBP olarak bu ağır koşullarda çok zorlansak da tek adam rejimine, OHAL’e karşı, Kürt halkı ile birlikte karşı durduk. Bu faşizan, tekçi anlayışını durdurmak istiyoruz. Bunun için de her zaman olduğu gibi mücadeleyi halk ile birlikte yürüteceğiz” diye konuştu.

‘AKP ARTIK BU AKILLA ÜLKEYİ YÖNETEMEZ’

AKP’nin DBP ve HDP’yi kapatma, siyaset üretmemeye mahkum etme girişimlerine karşı nasıl direnileceği, halka dayatılan politikaları nasıl ortadan kaldırılabileceği gibi konularda ciddi tartışmalar yürüttüklerini anlatan Arslan, yeni bir yol haritası belirlemeyi, halk ile konuşarak sürece ve geleceğe dair politika üretmeyi önlerine koyduklarını söyledi. Arslan, “AKP artık bu akılla, bu OHAL’le, Meclisi kapatarak bu ülkeyi yönetemez. Son iki yıla baktığımızda bu politikaların en ağırı DBP’ye uygulandı. Siyasetten silinmek istendi. Görünmez kılınmak istendi. Ama biz de bu halk toplantılarını bir nefes alma, bir başlangıç olarak görüyoruz. Bu ağır politikalar karşısında böylesi zamanlarda bir soluk olmak çok önemlidir” diye konuştu.

‘HALK BULUŞMALARIYLA HALKIMIZLA BİR ARAYA GELECEĞİZ’

HDP’nin günlerdir Diyarbakır’da Vicdan ve Adalet Nöbeti’ni başlattığını hatırlatan Arslan, böylesi demokratik bir eylemin bile AKP’nin baskı ve engellemeleriyle karşı karşıya kaldığını söyledi. Arslan, “AKP bu baskı ve politikalarıyla herkesi sindirmek istiyor. Toplumun hiçbir kesimi bu politikalara destek vermiyor. Seçilmiş milletvekillerine bunlar yapılıyorsa, yarın bizim de yapacağımız eylem ve etkinliklere daha fazlasını yapacağını biliyoruz. Ama biz de yapacaklarımızla demokratik siyasetin önünü açacağız. Halk buluşmalarıyla halkımızla bir araya geleceğiz. Tartışmalar yürüteceğiz. Ve bir yol haritasını belirleyeceğiz” diye konuştu.

‘HALKLA AKP’NİN POLİTİKALARINI DURDURACAĞIZ’

AKP’nin yasaklamalarına tepki gösteren Arslan, “AKP kendisine gelince tüm devlet imkanlarını kullanıp, miting yapıyor. Ama bize gelince fırsat tanınmıyor. Kürtler olunca da başka davranılıyor. CHP Adalet Yürüyüşü düzenlerken, yürüyüşü koruyan polisler, bugün HDP’li vekiller ile halkın buluşmasını engelliyor. Nasıl bir ret ve yok saymanın örneği olduğunu gösteriyor bize. Tam da bundan kaynaklı biz de demokratik siyasetin gelişmesi için halk buluşmalarıyla bunu aşmak istiyoruz. Halkımızın da sözünü söylemesini istiyoruz. Halkımızın gerekliliklerini yerine getireceğiz. Halkın geliştireceği eylemselliklerle AKP’nin politikalarını durdurabiliriz. Halklarımızla geliştireceğimiz bu dayanışmayı her gün daha da büyüteceğiz. Hakkari’den başlayıp Diyarbakır’a halkımızla buluşacağız. Parti olarak bu eylem ve etkinliklerle halkın sesinin sokağa yansıması için bir çaba içinde olacağız. Demokratik siyaseti geliştiremezsek, AKP’nin bu kirli politikalarıyla her zaman karşı karşıya kalacağız” şeklinde konuştu.

EN SON EKLENENLER