Cizîr Kantonu Eşbaşkanı’nın oğlu Rakka’da savaşıyor

 Rakka operasyonunda yer alan Cizîr Kantonu Eşbaşkanı Ebdulkerim Saruxan’ın oğlu Kendal Qamişlo, “Bu devrim halk devrimidir. Başkan, bakan ya da başka bir şey olduğunuzda fark etmiyor, herkes aynıdır” diyor.

Demokratik Suriye Güçleri’nin (QSD), Rakka’yı özgürleştirmek için başlattığı “Büyük Savaş” 55’inci gününde devam ediyor. Kentin yarısı QSD güçlerinin kontrolüne geçerken, çatışmalar güney, doğu ve batı cephelerinde şiddetli bir şekilde sürüyor. Özgürleşen yerlerde DAİŞ’in kullandığı stratejik yerleri temizleyen QSD’li savaşçılar, kent merkezine ilerliyor. Kuzey Suriye’nin birçok kentinden gelip Rakka’da savaşan savaşçılar arasında Rojava’nın Cizîr Kantonu Eşbaşkanı Ebdulkerim Saruxan’ın 20 yaşındaki oğlu Kendal Qamişlo da bulunuyor.

AİLE BOYU DİRENİŞ

Qamişlo, batı cephesinde bulunan Deriyê Mahallesi’nde DAİŞ’e karşı savaşıyor. Sırasıyla Hol, Şedadê, Minbic ve Tabqa operasyonlarında yer alan Qamişlo, şimdi de Rakka operasyonunda. Qamişlo’nun iki kardeşi de Rojava’nın farklı cephelerinde QSD saflarında savaşıyor. Babaları Cizîr Kantonu Eşbaşkanlığı, anneleri ise kantonda bulunan bir yardım kuruluşunun yöneticiliğini yapıyor.

DAİŞ FAŞİZMİNE KARŞI

Rojava devriminin bir şeref devrimi olduğunu belirten Qamişlo, operasyonda yer alan genç savaşçılardan biri. DAİŞ’in Rojava’ya saldırı başlattığı günlere değinen Qamişlo, DAİŞ’in Qamişlo sınırlarına ulaştığını, duruma sessiz kalamadıklarını ve herkesin bir şekilde katılıp, DAİŞ faşizmine karşı savaşması gerektiğini söyledi.

ROJAVA İÇİN

Saldırılara karşı halklarını direnerek koruyabileceklerine vurgu yapan Qamişlo, topraklarının bu şekilde özgürleşebileceğini ifade ederek, “Onlar sadece Kobanê’ye saldırmadı. Bir bütünen Rojava devrimini ve Rojava’yı yok etmek istediler. Bizim tek amacımız ise bunu engellemekti. Aile olarak devrimdeki yerimizi alıyoruz” dedi.

TABQA’DA YARALANDI, RAKKA’YA KOŞTU

Tabqa operasyonu sırasında yaralandığını, iyileşir iyileşmez gönüllü olarak Rakka operasyonuna katıldığını, bugüne kadar yürüttükleri operasyonların başarılı bir şekilde yürüdüğünü aktaran Qamişlo, şöyle devam etti: “Halkımızı birçok yerde DAİŞ’in karanlığından kurtardık. Aynısını şimdi onların başkent ilan ettikleri yerde yapıyoruz. Halkımızın bizden beklentilerini boşa çıkarmıyoruz. Aldığımız yerlerde binlerce insan özgürlüğüne kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor.”

HERKES DEVRİM İÇİN AYAKTA

Rakka’yı da kurtararak Rojava’ya saldırılarının intikamını alacaklarını kaydeden Qamişlo, DAİŞ’in yaptıklarının bir bir hesabını sorduklarını belirtti. Qamişlo, “Dünyanın hiçbir yerinde başkanların ya da bakanların çocuklarını savaşlarda göremezsiniz. Sadece kendilerini düşünerek, yaşıyorlar. Ama bizim topraklarımızda ve anlayışımızda böyle bir şey yok. Hem topraklarımız hem de kendimiz için savaşıyoruz. Bu devrim halk devrimidir. Başkan, bakan ya da başka bir şey olduğunuzda fark etmiyor, herkes aynıdır” ifadelerini kullandı.

Nazım Daştan – dihaber

EN SON EKLENENLER