Diyarbakır Barosu’ndan nöbetteki engellemelere tepki

 HDP’nin nöbet eylemini ziyaret eden Diyarbakır Barosu, valiliğin getirdiği 4 kişilik ziyaret engeline karşı çıkarak, demokratik bir eyleme destek vermek için bile müzakere yapmak zorunda bırakılmalarına tepki gösterdi.

Diyarbakır Barosu, HDP’li vekillerin 6 gündür sürdürdüğü Vicdan ve Adalet Nöbeti eylemini ziyaret etti. Baro Başkanı Ahmet Özmen ve beraberindeki heyet, Ekin Ceren Parkı’ndaki nöbet eylemini yerinde görmek ve destek mesajını iletmek istedi. Ancak baro üyeleri de Diyarbakır Valiliği’nin getirdiği 4 kişilik ziyaret kotası engeline takıldı. Bunun üzerine avukatlar, “Avukatların girmediği yer yoktur” diyerek, tepki gösterdi. Yaklaşık 15 dakika parkın girişinde süren sözlü tartışmanın ardından barodan 8 avukatın içeriye girmesine izin verildi.

‘EYLEMİMİZ AYNI ZAMANDA ELÇİ CİNAYETİNİ AYDINLATMAK İÇİNDİR’

Bariyerler ile kapatılan parkta avukatları karşılayan vekiller adına HDP Sözcüsü Osman Baydemir konuştu. Baydemir, hak, hukuk ve adalet mücadelesinde Diyarbakır Barosu’nun saygın bir noktada durduğunu anımsatarak, aynı zamanda katledilen Tahir Elçi’nin bıraktığı mücadele bayrağını taşıdığını aktardı. Baydemir, Elçi’nin katledilmesinin üzerine 20 ay geçmesine rağmen faillerin açığa çıkartılmadığını belirterek, başlattıkları nöbet eyleminin aynı zamanda Elçi cinayetinin aydınlatılması için de olduğunu söyledi. Baydemir, “Elçi cinayeti aydınlatılıncaya dek vicdan ve adalet arayışımız devam edecek” dedi.

‘ÜSTÜ AÇIK CEZAEVİNDEYİZ’

Baydemir, parkın “yüksek güvenlikli açık cezaevi” haline getirildiğini söyleyerek, 24 saat abluka altına alındıklarını vurguladı. Baydemir, “Bize uygulanan hukuk düşmanlığıdır. Muhalefeti susturmaktır. Asla susmayacağız faşizmi geriletilene kadar. Bu bir hak mücadelesidir” diye konuştu.

‘DİYARBAKIR BAROSU OLARAK YANINIZDAYIZ’

Baro Başkanı Özmen de nöbet eylemini desteklediklerini ve yanında olduklarını ifade etti. Özmen, abluka altına alınan parkın ve eyleme yönelik uygulamaların OHAL’in bir parçası olduğuna da dikkat çekti. Özmen, OHAL ile birlikte temel hak ve özgürlüklerin yok edilmek istenildiğini işaret etti, yapılan nöbet eyleminin son derece demokratik bir eylem olduğunu, ancak bu eyleme destek vermek için bile müzakere yapmak zorunda kaldıklarını kaydetti.

Konuşmalardan sonra avukatlar ve vekiller eylemin gidişatına ilişkin paylaşımlarda bulundu.

EN SON EKLENENLER