Ekolojistler doğa için Yoğurtçu Parkı’nda olacak

 Yoğurtçu Parkı’nda devam edecek “Vicdan ve Adalet Nöbeti”ne desteklerini açıklayan ekolojistler, “Adalet arayışı sadece kendi yaşamımız için değil kentimiz, doğamız, şehirlerimiz, Sur, İstanbul içindir” dedi.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Diyarbakır Ekin Ceren Parkı’nda başlattığı “Vicdan ve Adalet Nöbeti” yarından itibaren İstanbul Yoğurtçu Parkı’nda devam edilecek. Toplumun birçok kesiminin katılacağı nöbete, ekoloji örgütleri de destek verdi.

Validebağ Savunması üyesi Figen Küçüksezer, nöbette HDP’nin yanında yer alacaklarını ifade etti. Adalet Yürüyüşü’ne verilen desteğin “Vicdan ve Adalet Nöbeti” için de verilmesi gerektiğine dikkat çeken Küçüksezer, 1 Ağustos’ta Yoğurtçu Parkı’na yapılacak olan nöbete yer alacağını söyledi.

‘SON DERECE İSABETLİ BİR EYLEM’

Kuzey Ormanları Savunması üyesi Emin Turan ise, “Vicdan ve Adalet Nöbeti” için bugün gerçekten atılması gereken adımlar olduğunu ifade ederek, “Özellikle parlamentonun işlevini yitirmesi, hak arama alanlarının tamamen kapanması adalet ve vicdan talebini öne çıkardı. Kılıçdaroğlu’nun başlattığı Adalet Yürüyüşü sonrasında HDP’nin başlattığı demokrasiyi dışarıda, sokakta, parklarda, halkın içinde arama çalışması son derece isabetlidir” dedi.
Turan, başka bir yol kalmadığını ve bu gibi eylemleri çoğaltmak gerektiğini belirtti. Bu gibi adımların çoğalması gerektiğini dile getiren artık başka yolun kalmadığını söyledi.

‘DOĞA DA ADALET ARIYOR’

Ekoloji mücadelesinin artık eskisi gibi sadece çevre sorunlarını kapsamadığını dile getiren Turan, “Özellikle AKP’nin desteklediği sermaye grupları, çevreyi, ormanlık alanları yok ederek besleniyorlar. 3’üncü Köprü, 3’üncü Havalimanı ve yapılan otoyol milyonlarca ağacın katledilmesine oradaki doğal yaşamın yok edilmesine yol açtı ve bu hızla devam ediyor. Bu nedenle adalet ve vicdan talebi çok öncelere dayanıyor” diye konuştu.

ADALET KURUMLARIN DEĞİL HERKESİN SORUNU

Turan, gerçekten adaletin, vicdanın, hukukun kırıntılarının kalmadığı ve hak arama yollarının tamamen tıkandığı bir dönemden geçtiklerini hatırlattı. Doğanın da adalet aradığını ifade eden Turan, “HDP’nin ‘Vicdan ve Adalet Nöbeti’ çağrısına, biz de buradan çevrecileri çağırarak ses oluyoruz. Bunu bir partinin, bir çevrecinin talebi olarak görmüyoruz. Çünkü buna ihtiyacımız var. CHP yaptı ona da katıldık, HDP yapıyor ona da katılacağız. Tüm yurttaşların kimin eylemi olmasına bakmaksızın destek verilmesi gerektiğini ifade eden Turan, “Çünkü adalet yalnızca kurumların işi değil. Herkesin sorunu haline geldi” diye konuştu.

‘ÇEPER VE ORMANLARDA DESTEK VERİYORUZ’

İstanbul Kent Savunması üyesi Çağdaş Öztürk de, HDP’nin attığı adımı önemli bulduğunu belirterek, “Çünkü adalet arayışı sadece kendi yaşamımız için değil, kentimiz, doğamız, şehirlerimiz, Sur, İstanbul içindir” dedi.
Mevcut iktidarın insanları baskı altına alırken aynı zamanda kentleri ve çevreyi de yok ettiğini dile getiren Öztürk, iktidarın yapmış olduğu bütün projelerin yıkım projesi olduğunu ve bütün planlarının yıkımın üzerine oluğunu söyledi. HDP’nin eylemine kentin çeperlerinden, ormanlarından ve mahallelerinden destek verdiklerini ifade eden Öztürk, “Abbasağa’da açıklanan deklarasyonda da yer almıştım, Yoğurtçu Parkı’nda da olacağım. Bu süreçlerde bir arada olmak lazım. Hep birlikte diktatörlüğe karşı hem adalet arayışına devam etmeli hem de gücümüzü göstermeliyiz” diye çağrı yaptı.

EN SON EKLENENLER