KESK, TMMOB ve İTO nöbete katılacak: Toplumsal barışın yolu adaletten geçer

HDP’nin Kadıköy Yoğurtçu Parkı’nda başlatacağı Vicdan ve Adalet Nöbeti’ne bir destek de sendika ve meslek örgütlerinden geldi. KESK, TMMOB ve İTO, Adalet Yürüyüşü’ne katılanları nöbete çağırarak, “Toplumsal barışın yolu adaletten geçer” dedi.

Diyarbakır Ekin Ceren Parkı’ndan sonra Kadıköy Yoğurtçu Parkı’nda sürecek olan “Vicdan ve Adalet Nöbeti”ne bir destek de sendika ve meslek örgütlerinden geldi. İstanbul Kadıköy’de 1 Ağustos’ta başlayacak olan nöbete destek vereceklerini söyleyen Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) İstanbul Şubeler Platformu, İstanbul Tabip Odası (İTO) ile Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İstanbul İl Koordinasyonu, herkesi güçlü bir şekilde nöbeti sahiplenmeye davet etti.

KESK: EN GENİŞ CEPHEYLE NÖBETTE OLACAĞIZ

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Anadolu Şubesi Eşbaşkanı ve KESK İstanbul Şubeler Platformu Yürütme Kurulu Üyesi Erdal Güzel, Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Maçka Demokrasi Parkı’ndaki “Adalet Nöbeti”ne destek verdikleri gibi HDP’nin de “Vicdan ve Adalet Nöbeti”ne destek vereceklerini ifade etti. Güzel, Türkiye’deki OHAL’e, Kanun Hükmünde Kararnamelere (KHK) ve her türlü anti demokratik uygulamalara karşı yapılan barışçıl ve demokratik girişimlerin desteklenmesi gerektiğini vurguladı. HDP’nin başlatmış olduğu nöbeti önemsediklerini dile getiren Güzel, “Başta ihraç edilen emekçiler olmak üzere tüm demokrasi ve emek cephesi bu eylemin yanında yer alıp, alanda olması gerekir” dedi.

TMMOB: ADALET YÜRÜYÜŞÇÜLERİ NÖBETE KATILMALI

TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Cevahir Efe Akçelik ise, sendikalar ve meslek örgütleri olarak Salı günü Yoğurtçu Parkı’nda olacaklarını belirtti. Vicdan ve Adalet Nöbeti’ne katılımların yüksek olması amacıyla çağrı yaptıklarını ifade eden Akçelik, “Biz 16 Nisan’daki referandumda ortaya çıkan ‘Hayır Cephesi’ni bu eylemler ile sürdürebileceğimize inanıyoruz. Bu cephe çatısı altında birleşik mücadeleyi önemli buluyoruz” dedi.

“Faşizan uygulamalardan rahatsız olan tüm kesimleri Vicdan ve Adalet Nöbeti’nde ortaklaşmaya davet ediyoruz” diyen Akçelik, Adalet Yürüyüşü’ndeki gibi milyonların Adalet ve Vicdan Nöbeti’ne destek vermesi gerektiğini vurguladı.

İTO: BARIŞIN YOLU ADALETTEN GEÇER

İstanbul Tabip Odası (İTO) Yönetim Kurulu Üyesi Doktor İncilay Erdoğan de, İstanbul’da bulunan emek ve demokrasi örgütleriyle birlikte Vicdan ve Adalet Nöbeti’ne Salı günü TTB olarak güçlü bir katılımla destek vereceklerini belirtti. Türkiye’de adalet ve hakikatin her zaman yanında olduklarını ifade eden Erdoğan, başta sağlık emekçileri olarak tüm demokrasi sevdalılarını HDP’nin eylemini desteklemeye ve sahiplenmeye çağırdı. Avusturyalı filozof İvan İllich’in “Sağlık, sağlıkçılara bırakılamayacak kadar önemli bir meseledir” sözlerine atıfta bulunan Erdoğan, “Biz sağlıkçılar da inanıyoruz ki adalet de adliyelerde ve iktidarların belirlediği kanunlarla değil, toplumu eşitliğe, demokrasiye, barışa götürecek yol toplumun inşa edeceği adaletten geçer” dedi.

EN SON EKLENENLER