Nöbetin son gününde abluka katmerleşti

HDP’li milletvekillerinin Vicdan ve Adalet Nöbeti’nin son gününde yoğun önlem alan polisler, parka çıkan tüm yolları ve sokakları bariyerlerle kapattı.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP), “Durmayalım, Dur Diyelim, Faşizmi Durduralım” şiarıyla Diyarbakır Ekin Ceren Parkı’nda başlattığı “Vicdan ve Adalet Nöbeti” son gününde. Sabahın erken saatlerinde uyanan vekiller yataklarını topladı. Daha sonra kahvaltı yapan vekiller, her sabah olduğu gibi çevre temizliği yaptı.

Dün akşam Emniyet yetkilileriyle görüşen HDP’li vekiller, bugün saat 11.00’de yapacakları açıklama öncesi parkın etrafındaki ablukanın kaldırılmasını ve halkın parka gelmesini istedi. Emniyet yetkilileri ise bu talebi değerlendireceklerini bildirdi. Sabahın erken saatlerinde parkın etrafından yoğun polis haraketliliği yaşanırken, parka çıkan yollar ve sokaklar bariyer ve zırhlı araçlarla kapatıldı. Parkın önündeki caddede park halinde olan tüm araçları kaldıran polis, yolu araç trafiğine kapattı.

Park etrafındaki yoğun polis haraketliliği devam ediyor. HDP’li vekiller saat 11.00’de yapacakları açıklamanın ardından nöbetin Diyarbakır ayağı sona erecek.

Vicdan ve Adalet Nöbeti yarından itibaren İstanbul’un Kadıköy ilçesi Yoğurtçu Parkı’nda bir hafta boyunca tutulacak.

EN SON EKLENENLER