Şırnaklı ailelerden nöbete destek

 Roboski, Cizre ve Silopi’den gelen aileler, Vicdan ve Adalet Nöbeti’ndeki HDP’li milletvekillerine destek verdi.

HDP’li 10 milletvekili tarafından Diyarbakır merkez Kayapınar ilçesi Ekin Ceren Parkı’nda sürdürülen Vicdan ve Adalet Nöbeti’nin 6’ncı gününde eyleme destekler devam etti. Ziyaret için gelen Roboskili aileler, Silopi’de öldürülen Kürt siyasetçi Pakize Nayir’in annesi Behiye Nayir, Cizre’de öldürülen Cizre Halk Meclisi Eşbaşkanı Mehmet Tunç’un eşi Zeynep Tunç, DBP ve HDP il eşbaşkanları park içerisine alındı. Ancak Roboskili ailelerden 10’u ve Cizre’de öldürülen Orhan Tunç’un eşi Güler Tunç’un vekillerin bulunduğu alana gitmesine izin verilmedi. İçeri alınmayanlar 40 dereceyi bulan sıcaklıkta park önünde beklerken, polisin tutumuna tepki gösterdi.

İçeri girebilenleri ise HDP’li vekiller karşıladı. Milletvekilleri ile sohbet eden Şırnaklı konuklar, neden bunca yolu geldiklerini anlattı.

‘İRADEMİZİ TESLİM ETMEYECEĞİZ’

Pakize Nayir’in annesi Behiye Nayir, devletin hiç bir engelini umursamadıklarını ve her şeye rağmen direneceklerini belirtti. Nayir, “Biz dilimizi de kültürümüzü de tarihimizi de biliyoruz. Onlar ne yaparsa yapsın biz pes etmeyeceğiz. Vekillerimizin eylemini kutluyoruz ve yanlarındayız. İrademizi teslim etmeyeceğiz” dedi.

‘MÜCADELE EDECEĞİZ’

Mehmet Tunç’un eşi Zeynep Tunç da, devletin yaşattığı acıları unutmadıklarını ve asla unutmayacaklarının altını çizerek, “Mehmet onurlu bir barışın hayaliyle yaşadı ve barışı göremeden şehit oldu. Ben de onun o hayalini gerçekleştirmek için mücadele edeceğim. Hiç bir haksızlığa boyun eğmeyeceğim. Burada iradelerimiz açık cezaevinde. Görüşçü sayısı belirleniyor ona göre alıyorlar içeri. Biz bu ırkçılığı kabul etmiyoruz. Yaşadığımız sürece mücadele edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

Gün içerisinde Amedspor Direniş Taraftar Grubu, KHK ile ihraç edilen SES Diyarbakır şubesi emekçileri, DBP, HDP yöneticileri ile çok sayıda yurttaş da parka giderek, vekilleri ziyaret etti.

EN SON EKLENENLER