Tarım işçilerini dinleyen Kemalbay: Ablukaları örgütlü mücadeleyle yıkacağız

Adana’da tarım işçilerini ziyarette eden HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, “Diyarbakır’da adalet nöbeti tutanlar da, şu an burada olan sizler de abluka altındasınız. Bu ablukayı birlikte, örgütlü mücadeleyle yıkacağız” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Genel Merkezi’nin STK ve Emek Komisyonu’nun etkinliği kapsamında Adana’ya gelen HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, tarım işçilerini barındıkları çadırda ziyaret etti. Kemalbay, 1990’lı yıllarda askerler tarafından zorla köylerinde göçertilen ve Karataş ilçesine bağlı Karagöçer’de bulunan çadırlarda yaşayan Şırnaklı tarım işçilerinin sorunlarını ve yaşadıkları zorlukları dinledi.

‘YAŞAM ŞARTLARIMIZ ÇOK ZOR’

20 yılladır tarım işçisi olan Mustafa Karaçizmeli, barınma koşulları, sağlık hizmetleri, ulaşım, ayrımcılık ve sigortasız çalışmaktan dert yandı. Karaçizmeli, hastalandıkları zaman kendi imkanlarıyla Adana’daki hastanelere gittiklerini belirterek, güvencesiz çalışmak istemediklerini ve güzel bir yaşam istediklerini ifade etti.

Abdullah Selek isimli tarım işçisi ise, hala çadırlara suyu tankerlerle taşıdıklarını ve elektriği çiftliklerden çektiklerini kaydetti. Selek, çadırlarda yaşamanın zor olduğunu ve ev yapmak için aldıkları arazilerin tarım arazisi olduğu için ev yapamadıklarını belirtti. Çocukların eğitim alamamasından yakınan Selek, “Çok az çocuk okula gidiyor. Okula gönderilen çocuklarımız ise Kürt oldukları için birçok zorlukla karşılaşıyor” dedi.

‘BİRLİKTE MÜCADELE ETMELİYİZ’

İşçileri dinleyen HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, hiç kimsenin çadırlarda yıllarca bu koşullarda yaşamayı hak etmediğini dile getirdi. 28 yıl önce köylerini bırakıp buraya gelmek zorunda olan yurttaşların burada ucuz iş gücü olarak çalıştırıldığını kaydeden Kemalbay, HDP olarak başlattıkları “Vicdan ve Adalet Nöbeti”nin bu adaletsizliğe de “Hayır” demek için olduğunu söyledi. Kendilerine gelen bilgiye göre birkaç gün önce etkinliğin yapılacağı alana Jandarmanın geldiğini ve çadırlarda yaşayan yurttaşlara HDP’nin etkinliğine katılmamalarını istediğini söyleyen Kemalbay, “Diyarbakır’da adalet nöbeti tutanlar da, şu an burada olan sizler de abluka altındasınız. Bu ablukayı birlikte örgütlü mücadeleyle yıkacağız” dedi.

Türkiye halklarının 7 Haziran seçimlerinde barış talebini en yüksek şekilde haykırdığı bir dönem olduğunu hatırlatan Kemalbay, bunun karşısında AKP hükümetinin savaş politikaları ve OHAL ile tek adam rejimini kurmaya çalıştığını söyledi. OHAL ile yönetilen 1 yılda bin 963 işçinin iş cinayetlerinde hayatını kaybettiğini ve Erdoğan’ın OHAL’i grevleri engellemek için kullandığını itiraf ettiğini vurgulayan Kemalbay, “Emeğin özgürleşmesi, işçilerin örgütlenmesinin önündeki engellerin kaldırılması, tarım işçilerinin sigortasız, ucuza çalıştırılmalarının önüne geçmek için birlikte mücadele etmeliyiz” dedi.

EN SON EKLENENLER