Yiğitalp: Kürtleri tanımayan sistemler çöktü

HDP Diyarbakır Milletvekili Sibel Yiğitalp, Kürtleri kabul etmeyenlerin sisteminin çöktüğünü belirterek, Kürtlerin tüm dünyada bugün DAİŞ’e karşı verdiği mücadeleyle tanındığını söyledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Urfa’nın merkez ilçesi Eyyubiye’de kongre yaptı. Aksaray Düğün Salonu’nda düzenlenen partisinin 2’nci Olağan Kongresi’nde konuşan HDP Diyarbakır Milletvekili Sibel Yiğitalp, Kürtlerin Rojava’da büyük kazanımlar elde ettiğini belirterek, “Kürtleri kabul etmeyenlerin sistemi çöktü. Sayın Öcalan’ın demokratik ulus mücadelesi Rojava’da ete kemiğe kavuşmuştur. Bugün Kürtleri herkes tanıyor. Nasıl tanıyor? DAİŞ gibi barbar, kadınları köle pazarlarında satan bir örgüte karşı verdiği mücadeleyle tanıyor” dedi.

‘ULUS DEVLET ANLAYIŞI ÇÖTÜ’

Ulus devlet anlayışının çöktüğünü söyleyen Yiğitalp, sözlerine şöyle devam etti: “Ulus devletin ne Ortadoğu’da ne de Türkiye’de bir karşılığı yok. Ortadoğu her yönüyle farklıların olduğu bir coğrafyadır. Bu coğrafyaya denk düşen en hakiki ve sahici bir yaşam biçimi vardır, o da demokratik ulustur. Onun mimarı da Öcalan’dır. Milyonların iradesi olan Sayın Öcalan’a tecrit uyguladılar ki fikirleri halkla buluşmasın. 5 Nisan’dan itibaren ağır tecrit devam ediyor.”

Mali ve faaliyet raporlarının okunmasının ardından gidilen seçimlerde, HDP Eyyubiye İlçe Eşbaşkanlığına Ömer Bozdağ ve Hazal Çam seçildi.

EN SON EKLENENLER