AKP’li başkan kendi yaptığı referandumun sonucunu tanımadı

AKP’li Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, kendi yaptığı referandumdan çıkan sonucu tanımayarak, otopark yapmak için oyun parkını yıkma kararı aldı. Yıkıma tepki gösteren halka saldıran polis, bir kişiyi yaraladı bir kişiyi de gözaltına aldı

Antalya’da “Şarampol Projesi” kapsamında Üçgen ve Cumhuriyet mahallelerinde bulunan parkların yıkılarak yerine 7 katlı otopark yapılmak istenmesine ilişkin yapılan referandum kararına rağmen, AKP’li Antalya Büyükşehir Belediyesi yıkıma başladı. Yurttaşların yıkım kararına tepki göstermesi üzerine AKP’li Belediye Başkanı Menderes Türel tarafından referandum yapılması kararı alınmıştı. Üçgen ve Cumhuriyet mahallesi sakinlerinin katılımıyla 11 Haziran’da yapılan referandumda Cumhuriyet Mahallesi bin 10 Hayır 221 evet, Üçgen mahallesi ise bin 852 Hayır 139 Evet olmak üzere yüzde 88.8 Hayır oyu kullandı. Bunun üzerine AKP’li Türel geri adım attığını duyurarak projenin durdurulduğunu duyurdu. Aldığı referandum kararını tanımayan AKP’li Türel, Göçmen Parkı’na bu sabah iş makineleri, çevik kuvvet ve TOMA konuşlandırdı.

Bir kişi yaralandı

İş makinelerinin gelmesiyle nöbete başlayan halka, polis saldırdı. Halka desteğe gelen Öğrenci Kollektifleri üyesi bir kişi gözaltına alınırken, saldırıda Halkevi üyesi Yasemin Aydemir de yaralanarak hastaneye kaldırıldı. İş makineleri halkın tüm tepkisine rağmen parka girerek, yıkım işlemini başlattı.

ANTALYA / dihaber

EN SON EKLENENLER