Dersim’li kadınlar: Şortumuza da başörtümüze de karışmayın’

Çağla Köse’nin özel güvenlikçinin saldırısına uğramasını protesto eden Dersimli kadınlar, “Şortumuza da başörtümüze de karışmayın” diye seslendi.

Dersim Demokratik Kadın Hareketi, İstanbul Maçka Parkı’nda güvenlik görevlisinin sözlü saldırısına uğrayan Çağla Köse’ye destek için Seyid Rıza Meydanı’nda açıklama yaptı. “Şortumuza da başörtümüze de karışmayın” pankartının açıldığı eylemde, “Jin jîyan azadî” sloganı attı. Açıklama yapan Dersim Demokratik Kadın Hareketi üyesi Gizem Yamaç, özel güvelik görevlisinin kadına yönelik şiddet yaklaşımının devletin kadına yönelik şiddetin yeni bir türü olduğunu söyledi.

‘ŞERİATA ALIŞTIRMA PROVALARINI PROTESTO EDİYORUZ’

Yamaç, İran, Suudi Arabistan ve DAİŞ’in hakimiyet alanlarındaki şeriat düzeninin kadın yaşamına olan müdahaleleri ortadayken mevcut iktidarın “vur kaç” taktikleriyle şeriat düzenine duyduğu özlemin farkında olduklarını belirtti. Kadının ne giyeceğine erkeğin karar verdiği sistemin adının şeriat olduğunu söyleyen Yamaç, kadınlar olarak insanlık düşmanı olan zihniyeti ve şeriata alıştırma provalarını protesto ettiklerini dile getirdi.

Kadın ve erkeğin eşit olduğu bir yaşam için mücadelelerine devam edeceklerini belirten Yamaç, “Devlete, iktidara ve erkek egemen zihniyete sesleniyoruz; şeriat hayaliniz olabilir, ama erkekle eşit ve özgür olmak biz kadınların ölümüne tutkusudur” dedi.

EN SON EKLENENLER