Siyasi parti ve emek örgütlerinden Yoğurtçu Parkı’na çağrı: Özgürlük sokakta büyütülebilir

HDP’nin başlattığı ve İstanbul’da yarın devam edecek ‘Vicdan ve Adalet Nöbeti’ne desteklerini açıklayan siyasi partiler ve emek örgütleri, ‘Demokrasi, adalet ve özgürlük sokakta, işçi sınıfı ve ezilenlerin meşru mücadelesiyle büyütülebilir’ diyerek nöbete katılım çağrısı yaptı

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) İstanbul’un Kadıköy ilçesindeki Yoğurtçu Parkı’nda yarın devam edecek “Vicdan ve Adalet Nöbeti”ne destek vereceklerini ifade eden siyasi parti ve emek örgütleri, eylemi büyütme çağrısı yaptı. Zulüm ve adaletsizliğin olduğu yerde adalet için direnişin de olacağını belirten Haziran Hareketi Yürütme Kurulu üyesi Burak Yücel, “Toplum, nasıl Adalet Yürüyüşü’nü desteklediyse HDP’nin bu eylemini de desteklemesi gerekiyor. Birbirimizin taleplerini sahiplenelim” dedi.

‘Desteklenmeli ve büyütülmelidir’

Demokrasinin işçi sınıfı ve ezilenlerin ortak eylemiyle gelişeceğini dile getiren Devrimci Parti (DP) Genel Başkanı Ufuk Göllü, “HDP, bugün faşizme karşı sokağa çıkması önemlidir. Desteklenmelidir ve büyütülmelidir. Faşizme karşı işçi sınıfı ve ezilenlerin anti-faşist cephesi sokakta büyütülmelidir. Demokrasi, adalet ve özgürlük sokakta işçi sınıfı ve ezilenlerin meşru mücadelesiyle büyütülebilir” ifadelerini kullandı. Göllü, kendisini emekten, demokrasiden ve adaletten yana tanımlayan herkesin bu nöbeti desteklemesi yönünde çağrı yaptı.

‘Sokağı önemsiyoruz’

Yarın Yoğutçu Parkı’nda olacaklarını açıklayan Sosyalist Yeniden Kurtuluş Partisi (SYKP) Eşbaşkanı Ahmet Kaya, yaşanan baskıları ötelemek için yapılacak eylem ve etkinliklerin içinde olacaklarını kaydetti. Türkiye’de halka dair her şeyin ortadan kaldırıldığını ifade eden Kaya, “Saray, her alanda sokağı ele geçirmeye çalışıyor. İnşa etmeye çalıştığı şeyi sokağa ele geçirerek ilan edecek. Bu da faşist diktatörlük demektir. Üstümüze gelen bu zifiri karanlığın geriletilmesinin tek yolu kitleleri sokağa taşırmaktır. Toplumun tüm muhalif kesimlerini sokağa çıkarmalıyız. Bu sokak eylemlerini çok önemsiyoruz” diye belirtti.

‘Demokratik güçler eylemin yanında olmalı’

Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Başkanlar Kurulu üyesi Alper Taş ise, adaletsizliğin hüküm sürdüğü dönemden geçtiklerini söyleyerek, “Her yerde ve düzeyde adaletsizlik var. Doğal olarak adaletsizliğin karşısında CHP ve HDP’nin mücadelesi anlamlı çabalar. Demokratik güçler bu eylemlerin yanında olmalıdır. Kendi nöbetimiz gibi görüyoruz” dedi.

Emek örgütlerinden nöbete destek

Öte yandan Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK), Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), yarın saat 12.00’de nöbete destek vereceklerini duyurdu. Sendikalar ve meslek örgütleri, Olağanüstü Hal (OHAL) ve Kanun Hükmünde Kararname (KHK) rejimine karşı demokrasi mücadelesini güçlendirmek ve büyütmek amacıyla destek ziyaretinde bulunacaklarını belirtti.

Hazırlıklar tamamlandı

Bu arada nöbet için Yoğurtçu Parkı’nda hazırlıklar tamamlandı. İl yöneticileri Ünal Yusufoğlu ve İlknur Güç park içinde son incelemeleri tamamladıklarını ve binlerce kişiyi ağırlamaya hazır olduklarını belirtti. Tüm yurttaşların 24 saat park içinde kalabilecek şekilde çalışmalar yapıldığını söyleyen Güç, yiyecek ve içecek ihtiyacından barınma ihtiyacına kadar bütün hazırlıkları tamamladıklarını söyledi. Sanatçıların da katılım sağlayacağını aktaran Güç, parkta akşamları müzik ziyafeti olacağını ifade etti. Adalet arayan herkesi ağırlamaya hazır olduklarının altını çizen Güç, “Halkın güvenliğini biz alacağız. Park içinde, gelecek yurttaşların sözlerini söyleyecekleri kürsümüz de olacak. Burasını bir demokrasi kürsüsüne çevirmeyi hedefliyoruz” diyerek adalet arayışında olan herkesi Yoğurtçu Parkı’na davet etti.

Nöbete Kemalbay ve 12 vekil katılacak

Nöbete HDP Eşbaşkanı Serpil Kemalbay ve 12 vekil katılacak. Kemalbay’ın yanı sıra nöbete katılacak vekillerin isimleri şöyle: Filiz Kerestecioğlu, Sırrı Süreyya Önder, Nadir Yıldırım, Mithat Sancar, Hişyar Özsoy, Ayşe Acar Başaran, Bedran Öztürk, Erdal Ataş, Leyla Birlik, Sibel Yiğitalp, Erol Dora, İbrahim Ayhan. Kemalbay, Kadıköy Yoğurtçu Parkı’nda yarın saat 12.30’da partisinin Meclis grup toplantısı yapacak. Toplantıyla birlikte bir haftalık nöbetin startı da verilecek.

İSTANBUL / dihaber

EN SON EKLENENLER