Çevrede bulunan yurttaşlardan polise tepki…

Zorla götürüldükleri Kampüs Cezaevi Hastanesi’nde direnişlerini sürdüren ve 146 gündür açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ya destek eylemine polis saldırdı. 3 kişiyi gözaltına alan polise çevrede bulunan yurttaşler tepki gösterdi

Emekçilere yapılan hukuksuzluğu kabul etmedikleri için 266 gün önce direnişe başlayan ve direnişlerini zorla götürüldükleri Sincan Kampüs Cezaevi Hastanesi’nde sürdüren Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın açlık grevi 146’ncı gününde sürüyor. Gülmen ve Özakça’nın direnişe destek de devam ediyor. Aynı zamanda işlerini geri dönmek için eylemelerini sürdüren eylemciler Yüksel Caddesi İnsan Hakları Anıtı önünde açıklama yapmak istedi. Ancak polis engel oldu. Bunun üzerine emekçiler açıklama yapmak için Konur Sokak’a gitti. “Nuriye ve Semih’in açlık grevinin 146. günü. Nuriye ve Semih işe geri alınsın” pankartını açan emekçiler, “Nuriye ve Semih onurumuzdur” sloganını attı. Eyleme destek verenler arasında ellerinde çiçeklerle gelenler de vardı.

Yine gözaltı

Açıklama yapmak isteyen emekçilere polis saldırdı. Açılan pankartı yırtan polis, Mehmet Yılmaz, Derviş Lermi ve İlker Işık’ı gözaltına aldı. Gruba şiddet uygulayarak sokaktan uzaklaştıran polise etrafta bulunan yurttaş tepki gösterdi.

ANKARA

EN SON EKLENENLER