Dawiya Dawi ve Qırıx Adanalılarla buluştu

Amed Şehir Tiyatrosu “Dawiya Dawi” ve “Qırıx” adlı iki ayrı oyunuyla tüm engellemelere rağmen Adana’da tiyatro severlerle buluştu.

“Dawiya dawi” ve “Qırıx” oyunlarıyla turneye çıkan Amed Şehir Tiyatrosu, Diyarbakır, İstanbul, İzmir ve Ankara’nın ardından Adana’da seyircisiyle buluştu. Gösteri için Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Tiyatro ve Kültür Salonu’na yapılan başvuru “tadilat var” gerekçesiyle reddedilmesi üzerine Seyhan ilçesinde bulunan Şirin Müzikhol’e başvuru yapıldı.

Başvuruda OHAL gerekçesi ile özel güvenlik izin belgeleri gerekçe gösterilmesine rağmen oyun Şirin Müzikhol’de sergilendi. Çocukların yoğun ilgi gösterdiği gösterimde ilk olarak Özcan Ateş, “Dawiya Dawi” adlı stand-up ile seyirci ile buluştu. Ateş’in performansı, izleyicilerden büyük alkış aldı. Ardından Kemal Gökhan Gürses’in yönetmenliğini yaptığı Doğan Güzel’in efsane karikatürü “Qırıx” seyirci ile buluştu.

Amed Şehir Tiyatrosu oyuncuları Yavuz Akkuzu, Elvan Koçer ve Sena Özbey’in rol aldığı oyunda oyuncular skeçleri ile kahkaha dolu anlar yaşattı. Oyun boyunca verilen toplumsal mesajlar dikkat çekti.

Gösterim izleyicilerin ıslık ve alkışları eşliğinde son buldu.

EN SON EKLENENLER