HDP nöbetine destek için yürüdüler CHP nöbettekileri ziyaret etti

HDP’nin Vicdan ve Adalet Nöbeti’ne destek için yüzlerce kişi, Yoğurtçu Parkı’na yürüdü. CHP Kadıköy İlçe Başkanı Ali Narin ise nöbettekileri ziyaret etti.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Kadıköy Yoğurtçu Parkı’nda başlatmış olduğu, Vicdan ve Adalet Nöbeti’ne destek olmak için yüzlerce yurttaş, Kalkedon Meydanı’ndan parka yürümek istedi. Meydan’da bir araya gelen yurttaşlar, “HDP halktır halk burada”, “Direne direne kazanacağız” ve “Siyasi tutsaklar onurumuzdur” sloganları eşliğinde Kadıköy sokaklarında yaklaşık bir saat yürüdü. Ardından HDP’li vekillerin bulunduğu yere doğru yürüyüşe geçti. Sokak aralarında yapılan yürüyüşe çevredeki yurttaşlar da alkış ve zılgıtlar ile destek verdi.

‘BUNLAR BİZİ YILDIRAMAYACAK’

Yoğurtçu Parkı’na çıkan tüm ara sokaklar polis bariyerleriyle kapatılmasından dolayı parka gelen yurttaşların önü yüzlerce polis tarafından kesildi. HDP’liler ile polis arasında yaşanan kısa süreli gerginliğin ardından polis barikatının önüne gelen HDP Antep Milletvekili Mahmut Toğrul, kitleye seslendi. Nöbetin polis ablukasında devam ettiğini belirten Toğrul, “İki yıldan bu yana maalesef milletvekillerimiz, eş genel başkanlarımız, belediye eş başkanlarımız rehin alındı. Biz adaletsizliğe, hukuksuzluğa karşı bu parkta mücadeleyi yükselteceğiz. Bugün buraya geldiniz ve gördüğünüz gibi üç bariyerden oluşan bir durumla karşı karşıyayız. Ama bunlar bizi yıldırmayacak” dedi.

‘ÖZGÜRLEŞENE KADAR…’

Kitlenin desteğinden dolayı teşekkür eden Toğrul, “AKP’nin çamur medyası her ne kadar söylerse söylesin, HDP kitlesinin HDP’ye sahip çıktığını biz bir kez daha bu vesileyle görüyoruz. Tüm farklılıklarımıza özgürce bir yaşamı sağlayana kadar mücadelemiz devam edecektir. Eş genel başkanlarımızın içerde yürüttüğü mücadeleyi biz bu alanlara taşıyacağız” diye konuştu.
Toğrul’un konuşmasının ardından kitle sloganlar eşliğinde parktan ayrılırken, polis ablukası ise devam ediyor.

CHP’DEN NÖBETTİKİLERE ZİYARET

Öte yandan, akşam saatlerinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadıköy İlçe Başkanı Ali Narin, nöbettekileri ziyaret etti. HDP’li vekillerle sohbet eden Narin, daha sonra parktan ayrıldı. Narin, nöbete ziyaretlerinin süreceğini aktardı.

EN SON EKLENENLER