İstanbullulardan ablukaya tepki: Direnerek kazanacağız

HDP’nin Kadıköy’deki nöbetine yönelik alınan önlemlere tepki gösteren yurttaşlar, halkların birlikte vereceği mücadelesi sonucu adaletsizliğin ortadan kaldırılacağına vurgu yaparak, “Birlikte mücadeleden başka şansımız yok” dedi.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Kadıköy Yoğurtçu Parkı’nda 2 gündür sürdürdüğü Vicdan ve Adalet Nöbeti’ne yönelik ablukaya yurttaşlar tepki gösterdi. Direnerek kazanacaklarını belirten yurttaşlar, halkların direnişi sonucu ablukanın kaldırılacağına vurgu yaptı.

Ablukaya tepki gösteren Seyfettin Görünmek, “Devletin bu kadar korkmasının sebebi ikinci bir Gezi’ye dönüşme durumudur. Toplumun bir araya gelmesinden korkuyorlar. Bu politika faşist bir politikadır. Eşit bir yaşam, anadilde eğitim, kadın haklarının gasp edilmediği bir yaşam istiyoruz. Biz olduğumuz gibi olmak istiyoruz. Ne kimsenin içinde erimeyi ne de kimseyi kendi içimizde eritmeyi istemiyoruz” dedi.

‘ABLUKADAN DA ONLARDAN DA KORKMUYORUZ’

Başta PKK Lideri Abdullah Öcalan olmak üzere tüm siyasi tutuklara özgürlük istediğini belirten Muhsine Seçan adlı anne de, “Barış istiyoruz. Ölüm istemiyoruz” dedi. Seçan, “Halk birlik olursa bariyerler hiçbir şey ifade etmez. Barış elçilerimiz burada nöbet tutuyor. Elinizden ne geliyorsa yapın. Kan dökülmesini istemiyoruz” diye konuştu. Polisin ablukasını kınadığını dile getiren Seçan, “Bu ablukadan korksaydık bugün burada olmazdık. Ablukadan da onlardan da korkmuyoruz. Allahtan başka kimseden korkmuyoruz” şeklinde konuştu.

‘MUHALEFETİN GÜÇLÜLÜĞÜ HER ŞEYİ BELİRLEYECEK’

Ablukaya tepki gösteren emekli öğretmen Bedriye Akçakaya ise, “AKP tarafından böyle bir ablukanın yapılması bizim için şaşırtıcı değildir. Türkiye abluka altındadır. İçerde ve dışarda bu abluka devam ediyor. Ablukayı yıkmak için göstereceğimiz toplumsal muhalefetin güçlülüğü belirleyecek her şeyi. Ablukayı dağıtmak için güçlerimizi birleştirip, birlikte mücadele etmeliyiz. Cesaretli olalım, cesaret bulaşıcıdır. Mutlaka kazanacağız. Direne direne kazanacağız” diye konuştu.

‘BİRLİKTE MÜCADELEDEN BAŞKA ÇAREMİZ YOK’

Türkiye’deki yargı adaletsizliğine vurgu yapan Akçakaya, “Bu ülkede demokrasiden söz edemiyoruz. Onun için ifade özgürlüğünden de bahsedemiyoruz. Kendisine insanım diyen herkes bu mücadeleye destek vermelidir. Kazanırsak birlikte kazanacağız. Kaybedersek de birlikte kaybedeceğiz. Onun için birlikte mücadeleyi örmeliyiz” dedi. Türkiye’de adaletin olmadığından dolayı halkın sokakta adalet aradığını belirten Akçakaya, “Yargının bu kadar çürüdüğü bir ortamda adalet aramak imkansız. Birlikte mücadeleden başka çaremiz yok. Bıçak kemiğe dayandı” ifadelerinde bulundu.

EN SON EKLENENLER