Mardin Valiliği içeride ve dışarıdaki tüm etkinlikleri izne bağladı

Mardin Valiliği, 30 gün süre ile içeride yapılan basın toplantıları da dahil tüm eylem ve etkinliklerin kaymakamlık iznine tabi tutulduğu duyurusunda bulundu. Valilik açıklamada OHAL’in verdiği yetkiyi hatırlattı.

Mardin Valiliği “kentin genel güvenliği, asayişin sağlanması, kamu güvenliğinin korunması ve şiddet olaylarının yaygınlaşmasını engellemek” gerekçesi ile kentte yapılan bütün eylem ve etkinliklerin 30 gün süre ile kaymakamlıklardan alınacak izne tabi tutulduğunu duyurdu. Valilik yaptığı açıklamada uygulamanın 1 Ağustos itibariyle başladığını kaydetti.

Bakanlar Kurulu tarafından 20 Temmuz 2016’da ülke genelinde OHAL ilan edildiğinin ve bunun 19 Temmuz 2017’den itibaren geçerli olmak üzere 3 ay süre ile tekrar uzatıldığının anımsatıldığı açıklamada, “OHAL kanununun terörle mücadele etmek, emniyet ve asayişi tesis etmek kamu düzenini sağlamak için valilere bir takım görev, sorumluluk ve yetkiler verdiği bilinmektedir. Bu nedenle milli güvenlik, kamu düzeni ve kamu güvenliğinin korunması, suç işlenmesinin önlenmesi, temel hak ve özgürlükler ile başkalarının hak ve özgürlüklerinin ve genel asayişin korunması amacıyla, ilimiz genelinde devlet kurum ve kuruluşlarının yapacağı resmi programlar ve etkinlikler hariç, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu kapsamında yapılacak olan her türlü yürüyüş, basın açıklaması, kapalı ve açık yer toplantısı, miting, çadır kurma, oturma eylemi, stant açma, afiş, pankart asma ve bildiri dağıtma ve benzeri tüm etkinlikler ile 2559 sayılı Polis Vazife ve Salahiyetleri Kanununun Ek-1 Maddesi kapsamında açık alanda düzenlenecek olan oyun, temsil, çeşitli şekillerdeki gösteriler 1 Ağustos’tan 31 Ağustos’a kadar kaymakamlıklardan alınacak izne bağlanmıştır” denildi.

EN SON EKLENENLER