Özevin ile Özdemir kardeşler anıldı

Batman’da mayın patlaması sonucu yaşamlarını yitiren Salih, Sıddık ve Sadi Özdemir kardeşler ile avukat Sedat Özevin, ölümlerinin 7’inci yıldönümlerinde mezarları başındı anıldı.

Batman’da 31 Temmuz 2010 tarihinde Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’na (TPAO) ait Güney Raman petrol sahasında bulunan bir petrol kuyusunda çıkan yangına müdahale etmek için araçlarıyla gittikleri sırada mayın patlaması sonucu yaşamını yitiren Batman Barosu eski Başkanı Avukat Sedat Özevin ile İnsan Hakları Derneği (İHD) Batman Şubesi eski Başkanı Sadi Özdemir, Halkın Demokrasi Partisi (HADEP) eski Genel Sekreter Yardımcısı Salih Özdemir ve kardeşi Sıddık Özdemir mezarları başında anıldı.

İlk olarak Sedat Özevin, Asri Mezarlık’ta bulunan kabri başında anıldı. Anmaya, Özevin’in ailesi, Özdemir kardeşlerin ailesi, dostları, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman Milletvekili Saadet Becerikli ile HDP ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) il yöneticileri ve çok sayıda yurttaş katıldı. Yapılan saygı duruşunun ardından, Özevin’in mezarına çiçek bırakıldı.

‘BABAM HEP EZİLENDEN YANA SAF TUTTU’

Anmada konuşan Sedat Özevin’nin oğlu Deniz Kendal Özevin, babasının tüm hayatını ezilenlerin yanında saf tutmaya ve kimsesizlerin kimsesi olmaya adadığını söyleyerek, “Babam barış, insanlık değerleri uğruna büyük bir mücadele verdi. Dolu dolu geçirdiği 46 yılın ardından aramızdan ayrıldı. Ama bıraktığı değerler bize onun mirası olarak kaldı. İnanıyorum ki bu değerleri hep birlikte yaşatacağız” dedi.

‘ARDINDAN GÜZEL ŞEYLER BIRAKTI’

Ardından konuşan HDP Batman Milletvekili Saadet Becerikli de, Özevin’nin ölümü üzerinden 7 yıl geçtiğini hatırlatarak, “Sedat yıllarca verdiği insan hakları mücadelesinin ardında çok güzel şeyler bırakmış ki hala insanlar mezarı başına gelip ona sahip çıkıyor. Bu onun bize bıraktığı mirasın başka kuşaklara yol gösterici olacağının da göstergesidir. Bu yüzden Sedat, her dönem insan hakları savunucuları için bir idol olacaktır” diye konuştu.

‘MİRASI EMANETİMİZDİR’

Kitle daha sonra, patlamada yaşamını yitiren Özdemir kardeşleri anmak için Hasankeyf’e bağlı Meymuniye köyüne gitti. Köy mezarlığında Özdemir kardeşler anıldı. Özdemir ailesi adına konuşan görevinden uzaklaştırılan Batman Belediye Eşbaşkanı Sabri Özdemir, kardeşlerinin bıraktığı mirasa sahip çıkacaklarının altını çizerek, “Salih ve Sedat hepinizin arkadaşıydı. Batman’da çok tanınıyorlardı. Yaşamlarını zulüm altında bulunan insanlar için mücadele ederek geçirdiler. Onların yarım kalan bu mirası bizim emanetimizdir” dedi.

Anma, okunan duaların ardından sona erdi.

EN SON EKLENENLER