Polis Kobanêli Oso’nun cenaze merasimine kimseyi yaklaştırmıyor

Okmeydanı’nda akrep tipi zırhlı polis aracının ezerek öldürdüğü Kobanêli Raşid Oso’nun cenaze merasimi nedeniyle camiyi ablukaya alan polis, ailesi dışında kimseyi camiye yaklaştırmıyor. Fotoğraflarına ulaşılan Oso’nun mülteciler için açılan Can Suriye Okulu’nda 2’nci sınıf öğrencisi olduğu öğrenildi.

İstanbul Okmeydanı’nda dün scooter bisikleti ile sokakta oynarken, akrep tipi zırhlı polis aracının çarpması sonucu yaşamını yitiren 8 yaşındaki Kobanêli Raşid Oso’nun cenaze merasimi polis ablukasına alındı. Feriköy’de bulunan Hasan Zeyneb Camii’nde gerçekleştirilen cenaze merasimi nedeniyle yoğun önlem alan polis, aile dışında kimsenin camiye girmesine izin vermedi.

Öte yandan Kobanêli Raşid Oso’nun fotoğraflarına okuduğu okuldaki arkadaşlarından ulaşıldı. Oso’nun Okmeyadanı’nda mülteci çocukları için açılan Can Suriye İlköğretim Okulu’nda 2. Sınıf öğrencisi olduğu öğrenildi.

EVDEKİ FOTOĞRAFLAR ALINMIŞTI

Dün Oso’nun akrabaları, polisin ailenin bulunduğu Örnektepe’deki evine gittiklerini ve Oso’nun bütün fotoğrafları ile evdeki tüm telefonları topladığını söylemişti. Akrabaları, polisin bu tavrını “Raşid’in fotoğraflarının paylaşılmasını önlemek ve olayın yayılmasını engellemek için topladılar” şeklinde yorumlamıştı.

EN SON EKLENENLER