Zırhlı araç İstanbul’da da can aldı: 8 yaşındaki Suriyeli çocuk ezildi

Polis, akrep tipi zırhlı araç ile Okmeydanı’nda bisikleti ile oyun oynayan 8 yaşındaki Suriyeli Raşid Oso’yu ezdi. Kanlar içinde kalan Oso hastaneye yetişmeden can verdi. Mahalleli aracın hızlı yol aldığını belirterek tepki gösterdi.

Şırnak’ın Silopi ilçesinde Karşıyaka mahallesinde 3 Mayıs gecesi uykudaki Muhammed (7) ve Furkan Yıldırım (6) kardeşlerin ölümüne neden olan zırhlı araç, bu sefer İstanbul Okmeydanı’nda 8 yaşındaki Raşid Oso adındaki Suriyeli çocuğu ezdi. Okmeydanı’ndaki akrabasının evine ailesi ile birlikte gelen Oso, Seyhan sokakta scooter bisikleti ile oyun oynuyordu. Akrep tipi zırhlı araç öğlen saatlerinde Oso’ya çarptı. Kafası ezilen Oso, yerde kanlar içinde kaldı. Çocuğun ezilmesiyle birlikte mahalleli çığlıklarla sokağa çıkarken, akrepten inen polisler çocuğu kucaklayarak araca bindirdi. Polisler, Oso’yu Okmeydan’ı SSK Hastanesi’ene götürene kadar çocuğun yaşamını yitirdiği öğrenildi.

Sürdüğü scooter bisikleti ise sokak ortasında uzun süre dökülen kanın yanında kaldı.

‘ÇOCUĞU POLİS EZDİ’

İsmini vermek istemeyen ve mahallede bulunan bir yurttaş, çığlık sesi ile dışarı çıktığını belirterek, “Her şey otuz saniyede oldu. Ben dışarıya çıktığımda olan olmuştu. Çocuk scooterini sürerken sokaktan aşağı iniyor. Polis de diğer taraftan gelmiş ve çocuğu ezmiş” dedi.

Olaya bire bir tanıklık ettiğini belirten bir başka tanık ise, “Çocuk scooter sürüyordu. Akrep tipi zırhlı araç da diğer yoldan gelerek ezdi. Sonra apar topar onu alıp götürdüler” diye konuştu.

Akrep’in çok hızlı geldiğini ve çocuğu ezdiğini ifade eden tanık, ” Sonra da zaten çuval gibi taşıyıp akrebin arkasına bindirip götürdüler. Çocuk Suriyeli. Ailesi burada değil, başka Suriyeli akrabalarının yanında” diye konuştu. Oso hastaneye götürüldükten sonra orada toplanan kalabalık ile birlikte polisi aradıklarını söyleyen tanık, “Evet polis ezmiş olabilir, ama resmi tutanağın tutulması gerekir. Haliç Karakolu’nu aradık bize, ‘Gerek yok. Türk polisi adildir. Onlar tutanaklarını tutmuştur, tutacaktır. Buradan polis yollamayacağız’ dediler. Biz ısrar etmemize rağmen o tutumlarını sürdürdüler. Sonra 155’i aradık. Oradan resmi olarak kayda aldırdık” dedi. Tanık, “Suriyeli vatandaş savaştan kaçıp buraya geliyor ve akrebin altında eziliyor” diyerek mahallenin akrep ve polis şiddetinden rahatsız olduklarını kaydetti.

‘SABAH SABAH PANZERİN NE İŞİ VAR MAHALLEDE’

İş yeri olayın olduğu yere yakın olan bir tanık ise, “Kahvenin oradaydım. Ses gelince gidip baktım. Orada çocuk memurların kucaklarındaydı. Onlara ‘ambulans falan beklemeden çocuğu hastaneye yetiştirin’ dedim. Onlar çocuğu alıp gittiler” dedi. Oso’yu polisler alıp götürdükten sonra scooterinin yolun ortasında kaldığını kaydeden tanık, “Herkesi korkutup sindirmişler. Bugün sana yarın bana. İnsana sahip çıkmayacaksak ne yapalım. Kimin nereli olduğu, kim olduğu düşüncesi çok önemli değil. Toplumsal olarak bir arada yaşıyorsak, saygı ve sevgi olması gerekir. Sokakta 8 yaşındaki çocuğa akrep çarpıyor ve herkes gözlüyor. Bu ne biçim düzen. Memursa memur. Beni korumak için vardır, ezmek için değil. O çocuk benim çocuğum olsaydı, senin çocuğun olsaydı ne yapacaktın. Her çocuk bir ümittir. Liderleri kim tanıyor. Bak bizim için mücadele eden insanlar var. Belki o çocuk da yarın öbür gün benim için mücadele edecekti. Semti ne hale getirmişler. Senin ne işin var mahallede. 50 kez geziyorsun. Senin ne sıkıntın var. Varsa bir sıkıntın git adamı al. Alamıyorsan istifa et. O çocuğu kendi çocuğun olarak gör. Ezen adama sadece çocuğunu getir, kulağını çekeceğim de, bak sana ne diyecek. Ya karşısındaki çocuk ne. Onu sorsunlar kendilerine önce” diyerek tepkisini dile getirdi.

EN SON EKLENENLER