4 cenaze 28 gündür Çemçê’de bekletiliyor

 Kağızman’ın Çemçê bölgesine yapılan bombardımanda yaşamını yitiren 5 HPG’liden 4’ünün cenazesi 28 gündür aynı yerde bekletiliyor. “Operasyon var” gerekçesiyle çocuklarının cenazesini almalarına izin verilmeyen aileler, bugün Kars Valiliği’ne başvuracak.

Kars’ın Kağızman ilçesine bağlı Çemçê bölgesinde bulunan Geliye Hacê alanına 6 Temmuz’da yapılan bombardıman sonucu yaşamını yitiren HPG’li Ömer Özerk (Botan Eriş), Mehmet Birgül (Simko Agirî), Ferit Polat (Taylan Özgür), Serhat Boztaş (Dara Hemzê) ve henüz kimliği belirlenemeyen 1 HPG’liden 4’ünün cenazesi 28 gündür çatışma alanında bekletiliyor. Karslı olan Boztaş’ın ailesi bölgeye giderek cenazeyi alıp defnederken, 4 cenaze ise ne getiriliyor ne de ailelerin almasına izin veriliyor. Ailelerin, “Bölgede operasyon sürüyor” gerekesiyle günlerdir bölgeye gidişleri engelleniyor.

‘BÖLGEDE OPERASYON VAR’ GEREKÇESİ

İsimlerin açıklanması üzerine ilk olarak Erzurum Adli Tıp Kurumu’na (ATK) gittiklerini anlatan aileler, cenazelerin oraya getirilmediğini örenince Kars Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurduklarını söyledi. Ardından Kağızman Savcılığı’na yönlendirilen ailelerin bölgeye gidip cenazeleri alma talebi, “Bölgede operasyonlar devam ediyor” gerekçesiyle engellendi.

‘HER ŞEY VALİNİN ELİNDE’

Adıyaman’dan gelen Ferit Polat’ın babası Hacı Polat, başvurmadıkları kurumun kalmadığını dile getirerek, Kağızman Savcılığı’nın kendilerine, “Alanda operasyonların sürüyor ve tehlikeli bir bölgedir. Kars Valiliği’ne başvuruda bulunun. Bütün yetkiler valinin elindedir. Eğer izin verecekse ancak o verir” yanıtını verdiğini söyledi.

1 HAFTADIR ARAÇLARINDA YATIP KALKIYORLAR

Yaklaşık bir haftadır Kars’ta bulunan 2’si Doğubayazıt, 1’i Adıyaman’dan gelen 3 aile, araçlarda yatıp kalkıyor.

Ailelerin bugün HDP Iğdır Milletvekili Mehmet Ali Adıyaman ile birlikte Kars Valiliği’ne başvurması bekleniyor.

EN SON EKLENENLER