Arslan: Kürtler kendi sistemini kurmazsa katliamlardan kurtulamaz

Van’da düzenlenen halk buluşmasında konuşan Mehmet Arslan, Kürtler arasındaki birliğin önemine vurgu yaparak, “Kürtler kendi sistemini kurmazsa yine aynı katliamları yaşayacaktır” dedi.

Demokratik Bölgeler Partisi’nin (DBP), “Aydınlanan Toplumla Özgür Geleceğe” şiarıyla düzenlediği halk buluşmalarının 2’ncisi Van’da düzenlendi. Şamdan Düğün Salonu’nda düzenlenen buluşmaya HDP Eş Genel Başkanı Mehmet Arslan, HDP Van Milletvekili Lezgin Botan, DBP, HDP ve sivil toplum örgütü temsilci ve yöneticileri katıldı.

“Aydınlanan toplum ile özgür geleceğe şiarıyla örgütleniyoruz” pankartının asıldığı etkinlik saygı duruşuyla başladı. Olağanüstü bir süreçten geçildiğini belirterek konuşmasına başlayan Arslan, bu sürecin tüm ağırlığının Kürt halkı üzerinde olduğunu söyledi.

‘HALKIMIZIN YÜRÜYÜŞÜNDEN KORKUYORLAR’

Van’ın cadde ve sokaklarının asker ve polis araçları ile tutulduğuna dikkat çeken Arslan, “Bu durum halkımızın ne kadar zor şartlar altında özgürlük mücadelesi verdiğini ortaya koyuyor. Sanki Kürdistan kentleri başka bir devletin istilası altındaymış gibi. Bu tabloyu yaratanlar halkımızın özgürlük yürüyüşünden korkmaktadırlar” dedi.

‘DAHA ÇOK MÜCADELE EDECEĞİZ’

AKP’nin katliamcı politika ve sıkıyönetim uygulamalarından vazgeçmeyeceğini söyleyen Arslan, “Bu süreci direnişi geliştirme süreci olarak tanımlıyor ve daha çok mücadele edeceğimiz bir süreç olacağına inanıyoruz” diye konuştu. Kürdistan kentlerinde demokratik mücadelenin sürdüğüne işaret eden Arslan, “Ancak halkımız her alanda mücadelesiyle birlikte Önder Apo ile birlikte olduğunu, tüm alanlarda olduğunu ortaya koymuştur. Bundan kaynaklı ne AKP ne Erdoğan ne de farlı bir güç Kürtlerin önderliğine, partilerini sorgulama gibi bir durama girmemesi gerektiğini anlamıştır. Bu gün dünya insanlığı içerisinde en onurlu yerini Kürt halkı almıştır. Biz halkımıza minnettarız” ifadesinde bulundu.

‘KÜLTÜREL SOYKIRIM GERÇEKLEŞİYOR’

Yerel yönetimlere atanan kayyumların Kürtlerin ve diğer halkların kültürel miraslarına saldırdığını söyleyen Arslan, “Ermeni mezarlığının üzerine tuvalet inşa ettiler. Bu durum tam da Erdoğan’ın halklara yönelik düşüncelerini gösteriyor. Erdoğan ve onun kayyumları halklar için ne kadar manevi değer ve şahsiyet varsa onları yıkarak, soykırım gerçekleştirir” dedi.

‘KÜRTLER SİSTEMİNİ KURMAZSA YENİ KATLİAMLAR YAŞAR’

Kürtlerin yaşanan katliamları engellemesi için birlik içinde olması gerektiğini belirten Arslan, “Kürtlerin birliği olsaydı bu kadar katliama maruz kalmayacaklardı. Bizim her şeyden önce Kürtlerin özgürlük yürüyüşüne ve demokratik anlayışına uygun direnişimiz olacaktır. Biz halkımızı örgütlediğimiz zaman zaten AKP bu faşizmi halkımıza dayatamayacaktır. Erdoğan gitse de Kürtler kendi sistemini kurmazsa yine aynı katliamları yaşayacaktır” diye konuştu.

‘ÖCALAN KÜTLERİN KIRMIZI ÇİZGİSİ’

PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın Kürtlerin kırmızıçizgisi olduğunu söyleyen Arslan, “Önderliğe saldırı varsa, bizim önceliğimiz Önderlik etrafında toplanarak, bu uygulamaları ortadan kaldırmaktır” dedi.

EN SON EKLENENLER