Arslan: Sıkıyönetim koşullarına rağmen coşkuyla karşılandık

Hakkari ve Van’daki halk buluşmalarını değerlendiren DBP Eş Genel Başkanı Mehmet Arslan, sıkıyönetim koşullarına rağmen halkın büyük bir coşkuyla katılım sağladığını söyledi.

Diyarbakır’da 9 Temmuz’da düzenlenen 4’üncü Olağanüstü Kongre’nin ardından “Aydınlanan toplumla, özgür geleceğe” şiarıyla 10 kentte halk buluşması gerçekleştirme kararı alan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), buluşmaların ilkini Hakkari, ikincisini ise Van’da düzenledi. Her iki buluşmayı değerlendiren DBP Eş Genel Başkanı Mehmet Arslan, DBP’nin kendi rol ve misyonuna denk bir süreci adım adım yürüterek, toplumsal bilinçlenme ve aydınlanma faaliyetlerini sürdüreceğini söyledi.

SIKIYÖNETİM KOŞULLARINA RAĞMEN…

Türkiye’de Olağanüstü Hal (OHAL) koşullarının, Kürt illerinde ise sıkıyönetimi aşan baskı ve sindirme politikalarının yaşandığını söyleyen Arslan, bu koşullar altında Hakkari ve Van’da halkla bir araya geldiklerini belirtti. Her iki kentte de büyük bir coşku ile karşılaştıklarını dile getiren Arslan, “Hakkari’de büyük bir baskı ve engelleme politikası ile karşılaştı insanlarımız. Hakkari halkı onurlu ve direngen bir halktır. Kendi partisinin düzenlemiş olduğu toplantıya büyük bir coşkuyla katıldı. Aynı durum Van’da da yaşandı. Van’da da büyük bir baskı var. Adeta her taraf kuşatılmış. Buna rağmen halk bizi büyük bir coşku ile karşıladı” dedi.

SEÇİLMİŞİ KALMAYAN HAKKARİ’DEN START

Buluşmaların startının Hakkari’de verilmesinin önemine dikkat çeken Arslan, “Özellikle özyönetim direnişleri süreçlerinde Botan halkı çok ciddi anlamda devletin antidemokratik baskı ve katliam politikalarına maruz kaldı. Hakkari’de hiçbir seçilmiş bırakılmamışken, Hakkari halkı partiden, seçilmişlerinden yoksun bırakılarak, partiden, mücadeleden uzak tutulmaya çalışıldı. Biz bunların hepsini göz önünde bulundurarak ilk ziyaretimizi en çok baskının, şiddetin geliştiği, en çok devletin teslim alma politikalarının uygulandığı Botan halkından başlattık. Türkiye genelinde de toplantılarımızı gerçekleştirmeyi hedefledik. Bundan kaynaklı biz Hakkari’yi, Botan’ı, Serhat’ı çalışmalarımızın startını verme açısından birer merkez olarak değerlendirdik” diye konuştu.

‘PLANLAMA YAPACAĞIZ’

Yeni dönem çalışmalarında, halk buluşmalarından gelecek öneri ve değerlendirmeleri planlayarak, Kürt halkının statü ve özgürlük mücadelesi temelinde çalışmalarını sürdüreceklerini ifade eden Arslan, “Toplumun bilinçlenme ve aydınlanma faaliyetleri şuana kadar gerçekleştirilmemiş. Bu konuda halkımızın görüş ve önerilerini alıyoruz ve almaya devam edeceğiz” dedi.

‘HALKTAN KOPUK’ ELEŞTİRİSİ

Hakkari ve Van buluşmalarında açığa çıkan kimi eleştirileri paylaşan Arslan, şöyle devam etti: “Parti içerisinde açığa çıkan kimi sorun ve sıkıntıları, partinin ilkeleri ve ölçüleri etrafında çözeceğiz. Genel anlamda halkımızla güçlü diyalog geliştirilmemesinin, halktan kopukluğun eleştirileri yapıldı. Biz parti olarak bunların hepsini ele alıp değerlendireceğiz ve süreçten güçlü bir şekilde çıkacağız. Yeni dönemi planlarken, örgütlerken hayata geçireceğimiz her şeyi halkın beklentileri doğrultusunda bir planlamayı esas alıp mücadelemizi sürdüreceğiz.”

EN SON EKLENENLER