CHP’li Canpolat: 80 milyonun vicdan ve adalete ihtiyacı var

HDP’nin Vicdan ve Adalet Nöbeti’ni ziyaret eden CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, 80 milyon insanın vicdan ve adalete ihtiyacının olduğunu belirterek, nöbetin herkes için geçerli olduğunu söyledi.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Kadıköy Yoğurtçu Parkı’nda devam eden “Vicdan ve Adalet Nöbeti”ne destek ziyaretinde bulunan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, Türkiye’de artık 80 milyon insanın vicdan ve adalete ihtiyacı olduğunu söyledi.

‘NÖBET HERKES İÇİN GEÇERLİ’

Türkiye’de “ayrışma dönemi”nin bitirilmesi gerektiğini belirten Canpolat, “Artık hem demokrasi hem de barışın uygulanması konusunda iki yakanın da bir araya getirilmesi gerekiyor. Bin yıldır bu topraklarda yaşayan insanların kan ve gözyaşıyla, birbirlerine kin ve öfke ile bakma dönemini artık bitirmek gerekiyor” dedi.

CHP’nin başlatmış olduğu “Adalet Yürüşü”nün 80 milyon için geçerli olduğunu hatırlatan Canpolat, HDP’li vekillere destek ve dayanışma için geldikleri nöbetin de herkes için geçerli olduğunu ifade etti. Barış ve demokrasi içinde beraber mücadele edeceklerini kaydeden Canpolat, bu mücadeleyi daha da büyütmek için mücadele edeceklerini söyledi.

‘BİZ DE DESTEK VERİYORUZ’

Canpolat, “6 milyon oy almış bir partinin eşbaşkanları, milletvekilleri, belediye başkanları tutuklu. Barış ve demokrasi talep etmeleri kadar doğal bir şey yok. Biz de destek veriyoruz” diye konuştu.

‘ÇANAKKALE’DE 4 GÜNLÜK KURULTAY YAPACAĞIZ’

CHP’nin “Adalet Mitingi”nden sonra atacakları adımlara ilişkin de bilgi veren Canpolat, “Bizim dışımızda adalet ve demokrasi sorunu olan, barış sorunu olan herkesi 26-30 Ağustos’ta Çanakkale’ye davet ettik. Çanakkale’de 4 gün dışarıda çadırda, sokakta adalet sorunu olan herkes adalet talebini ve önerileri ile birlikte bir kurultay yapacağız” diye belirtti.

EN SON EKLENENLER