Çocuklar Şengal’i özlüyor

DAİŞ’in Şengal’de gerçekleştirdiği katliamdan kaçarak Batman’a yerleşen çocuklar, Şengal’e olan özlemlerini oynadıkları oyun ve şarkılarla gideriyor.

DAİŞ’in Şengal’deki katliamından dolayı göç etmek zorunda kalan ve 3 yıl önce Batman’nın Oğuz (Şimzê) köyüne aileleriyle birlikte yerleşen Şengalli çocuklar, Şengal’in özlemiyle yaşıyor. Katliamdan kaçan çocuklar aradan geçen zamana rağmen Şengal’de öğrendikleri ve unutmadıkları şarkıları söyleyerek, zaman geçiriyor. Köye yerleşen 23 aileden sadece 7 aile kaldı. Köyü terk eden ailelerin çoğunluğu ise Avrupa’nın yolunu tutmuş.

Köyde yaşayan ve yaşları 7 ile 14 arası değişen Şengalli çocuklar, 3 yıl önce Şengal’den göç etmek zorunda kaldıklarını ve Şengal’i çok sevdiklerini ifade ediyorlar. Çocuklar Şengal’de öğrendikleri şarkıları, tekerlemeleri anlatarak sonrasında da hep birlikte oyun oynuyor.

Çocuklardan 8 yaşındaki Heyman, ailesiyle birlikte aynı zamanda bir Êzidî köyü olan ve Hasankeyf ilçesine bağlı Oğuz köyüne yerleşmiş. Heyman, Şengal’de çok güzel günler yaşadığını ifade ediyor ve en büyük hayalinin ise kuaförlük olduğunu söylüyor.

‘ŞENGAL BİZİM İÇİN DAHA GÜZEL’

Şengal’i çok sevdiğini belirten 7 yaşındaki Elman da, Şengal’de okula gittiğini; ancak burada okula gidemediği için üzüldüğünü belirtiyor. Yaşadığı köyü ve köyde kalan arkadaşlarıyla oyun oynamayı çok sevdiğini anlatan Elman, yine de Şengal’in kendisi için daha güzel olduğunu ifade ediyor. Elman’nın hayali ise doktor olmak. “Neden doktor olmak istiyorsun” sorusuna ise çocukları iyileştirmek için yanıtını veriyor.
7 yaşındaki Calin’in hayali de tıpkı Elman gibi doktor olmak. O da aynı şekilde insanları iyileştirmek istediğini dile getiriyor. Calin, Şengal’i çok sevdiğini ve tekrar oraya dönmek istediğini söylüyor.

Köy meydanında bir araya gelen çocuklar, Şengal’e özlemlerini oynadıkları oyunlarla gidermeye çalışıyor.

EN SON EKLENENLER