Fendik’in otopsi raporu: Tek kurşunla öldürüldü, mesafesi ‘bilinmiyor’

Yüksekova’da polisin evine yaptığı baskında öldürdüğü inşaat işçisi Necmettin Fendik’in ölüm sebebi ateşli silah olduğu kesinleşti. Tek kurşun tespitinin yapıldığı otopsi raporunda ise, kurşun mesafesi “Bilinmiyor” diye kayda geçirildi.

Hakkari’nin Yüksekova İlçesi Güngör Mahallesi’nde polisin 17 Temmuz’da baskın yaptığı evde açtığı ateş sonucu ağır yaralı halde kaldırıldığı Yüksekova Devlet Hastanesi’nde yaşamanı yitiren Necmettin Fendik’in otopsisi raporu çıktı. Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde otopsi işlemi yapılan Fendik’in ölüm sebebi ateşli silah olarak kesinlik kazanırken, mesafeye ilişkin ise “Bilinmiyor” denildi.

TEK KURŞUN

Otopside boyun sağ tarafından alt kenara doğru 9 cm’lik üst kenara ise 11 ameliyat inizyonun tespit edildiği belirtilirken, vücuda 1 kurşunun isabet ettiği kaydedildi. Fendik’in büyük damar yarılması ve iç kanamadan kaynaklı hayatını kaybettiğinin geçildiği raporda, cesetten alınan 2 tüp kan, 1 tüp safra ile 1 tüp göz içi sıvısı örneğinin toksikolojik (Zehir Bilim) açıdan incelemesi için Erzurum Adli Tıp Kurumu’na gönderilmesine karar verildi.

EVİNE BASKIN DÜZENLENMİŞTİ

İnşaat işçisi olan Necmettin Fendik 17 Temmuz’da gece saatlerinde mahalleye onlarca zırhlı araç ve 3 sivil dolmuş ile yapılan polis baskınında kapıyı açmaya çalışırken polis tarafından vurulmuştu. Yaralı kaldırıldığı Yüksekova Devlet Hastanesi’nde yaşamını yitiren Fendik’in eşi ve çocukları da şiddette uğramıştı. Eve baskın yapan polisin evde bulunan 40 bin TL’yi de aldığını aktaran Fendik ailesi, mahallede sürekli baskınların adresi olan 9 aile ile birlikte Yüksekova Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Fendik’in yaşamını yitirdiği olaya ilişkin Yüksekova Emniyet Müdürlüğü, Yüksekova Kaymakamlığı ve Hakkari Valiliği’nden henüz bir açıklama yapılmadı.

EN SON EKLENENLER