Nöbetin ikinci gününde ‘Vicdanın Sesi’ oldular

HDP’nin Vicdan ve Adalet Nöbeti’nin ikinci gününde de “Vicdan’ın Sesi” adıyla ses çıkarma eylemi gerçekleştirildi. Parkın içinde ses çıkarma eylemi yapılırken dışarıda da, alkış, zılgıt ve ıslıklar ile destek verildi.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Yoğurtçu Parkı’nda başlattığı Vicdan ve Adalet Nöbeti’nin ikinci gününde de “Vicdanın Sesi” adıyla ses çıkarma eylemi gerçekleştirildi. “Her yer meclis, her yer direniş” ve “Bijî HDP” sloganlarının atıldığı eylemde, kitle polis bariyerlerine vurarak, zılgıtlar çekti. HDP’li vekillerin de katılımıyla Kürtçe şarkılar eşliğinde halaylar çekildi.

BARİKATLARIN ARDINDA SES ÇIKARDILAR

Parkın içinde ses çıkarma eylemi yapılırken dışarıda da, alkış, zılgıt ve ıslıklar ile destek verildi. Parka girişlerin sayı ile alınmasından kaynaklı polis barikatlarının önünde saatlerce bekleyen yurttaşlar, gece geç saatlere kadar vekilleri ziyaret etmekten vazgeçmedi. Bekleyiş sırasında halaylar çekilirken sık sık türküler ve marşlar okundu.

DİYARBAKIR’DAN DİRENİŞE DESTEĞE GELDİ

Gece geç saatlere kadar ziyaretlerin devam ettiği nöbette, akşam yemeği için kolektif şekilde hazırlanan sofra yine hep birlikte toplandı. Yemeğin ardından vekiller ziyarete gelen yurttaşlar ile sohbet etti. Vekiller ile yurttaşlar hatıra fotoğrafları çekerken bir yurttaş nöbete destek vermek için Diyarbakır’dan geldiğini söyledi. Kadın vekiller ise, kadınlar ile yaptıkları sohbetlerde tekçi zihniyetin kadın mücadelesi ile yıkılacağını belirtti.

Yapılan sohbetlerin ardından yurttaşlar yarın yine geleceklerini ve nöbetin sesini duyurmak için çalışacaklarını vurguladı. Ziyaretlerin ardından ise vekiller, günlük toplantılarını aldı.

İkinci günün sonlandığı parkta, gece boyunca dönüşümlü nöbet tutulacak.

EN SON EKLENENLER