Veli Saçılık: Genelgeyi tanımıyoruz

Ankara Valiliğinin “bir aylık eylem yasağına” tepki gösteren Veli Saçılık, “Artık mahkeme kararlarına mahkemeler, hakimler değil Ankara Valisi veriyor. Biz bu genelgeyi tanımıyoruz, çöpe atıyoruz” dedi.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın açlık grevi 147’nci gününde Sincan İnfaz Kampus Cezaevi Hastanesi’nde devam ederken, Yüksel Caddesi’nde sürdürülen, “İşimizi geri istiyoruz” eylemi de 267’nci gününe girdi.

Polisin getirdiği ve etrafını demir bariyerler ile abluka altına aldığı İnsan Hakları Anıtı önünde açıklama yapmak için bir araya gelen eylemciler, her gün olduğu gibi bugün yine polis müdahalesi ile karşı karşıya kaldı. Polisin izin vermemesi üzerine Konur Sokak’ta bir araya gelen eylemciler, TOMA ve polis kalkanları önünde “Nuriye ve Semih yalnız değildir” şeklinde slogan atmaya başladı. “Nuriye ve Semih’in açlık grevi 147’nci gününde. Nuriye ve Semih işe geri alınsın” pankartı açan eylemcilere polis müdahale etti.

‘GENELGEYİ ÇÖPE ATIYORUZ’

Polis, eylemcileri Konur Sokak’ın sonuna itekleyerek alandan uzaklaştırdığı sırada açıklama yapmaya devam eden Veli Saçılık, Gülmen ve Özakça’nın iradeleri dışında hastaneye kaldırılmasını kabul etmediklerini söyledi. Saçılık, “Bizler tam 267 gündür Nuriye ve Semih için burada direniyoruz. Bugün Ankara Valisi bir genelge yayınlamış; haklarında herhangi bir mahkeme kararı olmamasına rağmen Nuriye ve Semih’i ‘örgüt üyesi’ ilan etmiş. Artık mahkeme kararlarına mahkemeler, hakimler değil Ankara Valisi veriyor. Biz bu genelgeyi tanımıyoruz, bu genelgeyi çöpe atıyoruz” dedi.

EN SON EKLENENLER