Elazığ 2 Nolu’da tutuklulara gardiyan saldırısı

Elazığ 2 Nolu Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde Ercan Binay, Cemalettin Gürsoy ve Mustafa Aytaç, gardiyanlar tarafından darp edildi. Saldırı sonrası tutuklular tek kişilik hücrelere konuldu.

Tutuklulara yönelik kötü muamele ve hak ihlalleri ile gündemden düşmeyen Elazığ 2 Nolu Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde Ercan Binay, Cemalettin Gürsoy ve Mustafa Aytaç, 30 Temmuz Pazar günü, gardiyanların saldırısına uğradı. Saldırı sonrası tutuklular tek kişilik hücrelere konuldu. Ağabeyi Cemalettin Gürsoy ile telefon görüşmesi yapan Hüseyin Gürsoy, cezaevinde yaşananları anlattı.

Hücrelerde tutulan tutuklulara içme suyu, sabun ve yatak başta olmak üzere hiçbir ihtiyaç ve temizlik malzemesinin verilmediğini aktaran Gürsoy, uygulamanın işkenceye dönüştürüldüğünü belirtti. Gürsoy, ayrıca tutukluların darp edilerek hücrelere atılmasının ardından cezaevi yönetiminin tutuklular hakkında “Gardiyanları darp etmek” gerekçesi ile tutanak tuttuğunu ifade etti.

‘TEHDİTLER DAHA DA BOYUTLANACAK’

Ağabeyinin kendisine cezaevinde tutuklulara dönük saldırı ve tehditlerin daha da boyutlanacağının endişesini aktardığını belirten Gürsoy, tutukluların keyfi uygulamalara karşı direneceklerini de söylediğini dile getirdi. İnsan hakları savunucularına çağrıda bulunan Gürsoy, Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduğunu belirtti.

EN SON EKLENENLER