Roboskili aileler Şengal’i unutmadı

Adalet arayışlarının 292’nci haftasında bir araya gelen Roboskili aileler, Şengal Katliamı’nı unutmadıklarını ve kınadıklarını belirtti.

Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Roboski köyünde TSK’ye bağlı savaş uçaklarının bombardımanı sonucu yaşamını yitiren 34 kişinin aileleri, adalet arayışlarının 292’nci haftasında yakınlarının mezarı başında bir araya geldi. Ellerinde kaybettikleri yakınlarının fotoğrafları ile üzerinde, “Roboski için, adalet için, failler yargılansın” yazılı pankart taşıyan aileler adına Veli Encu açıklama yaptı.

Encu, 2 bin 45 gün geçmesine rağmen hala adalet aradıklarını belirterek, Roboski katliamının sorumluları ceza almadıkça darbe ile hesaplaşmanın inandırıcı olmayacağını ifade etti. Roboski’nin failleri ceza alsaydı başka katliamların gerçekleşmeyeceğini dile getiren Encu, Roboski için adalet talep etmeye devam edeceklerini söyledi.

‘KATLİAMI UNUTMADIK’

“Adalet için kilometrelerce yol yürüyenler, sıcağa ve engellemelere rağmen nöbette olanların çabaları önemsenmeli ve dikkate alınmalıdır” diyerek konuşmasına devam eden Encu, 3 Ağustos 2014’te Şengal’de gerçekleşen katliamı da hatırlattı. Şengal’den göç eden Êzidîlere ev sahipliği yaptıklarını kaydeden Encu, katliamı unutmadıklarını ve tekrar kınadıklarını kaydetti.

EN SON EKLENENLER