Semih Özakça’nın annesi AİHM’e seslendi: Çocuklarımızı öldürmeye çalışıyorlar

 Yüksel eyleminin 268’inci gününde AİHM’in Gülmen ve Özakça hakkında tedbirli tahliye talebine ret kararına tepki gösteren Semih Özakça’nın annesi Sultan Özakça, “Bunlar çocuklarımızı öldürmeye çalışıyorlar” dedi.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın açlık grevi 148’inci gününde Sincan İnfaz Kampus Cezaevi Hastanesi’nde devam ederken, Yüksel Caddesi’nde sürdürülen, “İşimizi geri istiyoruz” eylemi de 268’inci gününe girdi.

Polisin getirdiği demir bariyerler ile abluka altına aldığı İnsan Hakları Anıtı önünde açıklama yapmak için bir araya gelen eylemciler, bugün de polis müdahalesi ile karşılaştı. Polisin izin vermemesi üzerine, “Nuriye ve Semih yalnız değildir” şeklinde slogan atmaya başlayan eylemciler, “Nuriye ve Semih’in açlık grevi 148’inci gününde. Nuriye ve Semih işe geri alınsın” yazılı pankartı açtı. Eylemcilere müdahale eden polis, hem pankartı yırttı hem de eylemcilerin açıklama yapmasına izin vermedi. Direnen eylemcilere zor kullanan polis, eylemcileri Konur Sokak’ın sonuna kadar uzaklaştırdı.

‘ONLARI ÖLDÜRTMEYECEĞİZ’

Semih Özakça’nın annesi Sultan Özakça da eylem alanında yerini aldı. Sultan Özakça, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) Gülmen ve Özakça hakkında tedbirli tahliye talebine ret kararına tepki gösterdi. AİHM’e seslenen Özakça şunları söyledi: “AİHM, bunlar çocuklarımızı öldürmeye çalışıyorlar. Oğlu Semih ile Nuriye yaşayacak. Hep beraber yaşatacağız onları. Onlar bizim kalbimizdir. Ne kadar bizden uzaklaştırmaya çalıştırsalar da hep kalbimizde olacaklar. Biz onları öldürtmeyeceğiz. Çocuklarımız ölmüyor diye onlar cinnet geçiriyorlar. Onları öldürtmeyeceğiz. Biz haklıyız biz kazanacağız.”

EN SON EKLENENLER