Yeni gelen kayyum da gözünü kadın pazarına dikti!

DBP’li Akdeniz Belediyesi’nin açtığı, “Kadın Emeğini Değerlendirme Pazarı”nda çalışan kadınları, yeni kayyum tarafından görevlendirilen Kadın Müdür Arife Süzer, “Yarına kadar ya burayı boşaltır kepenkleri indirirsiniz ya da biz polis ve zabıtalar ile sizi dışarı atarız” sözleri ile tehdit etti.

Demokratik Bölgeler Partisi’ne (DBP) ait Akdeniz Belediyesi’ne kayyum olarak atanan Akdeniz İlçe Kaymakamı Hamdi Bilge Aktaş’ın Çankırı’ya Vali olarak atanması ardından yerini Akdeniz İlçe Kaymakamlığı’na atanan Muhittin Pamuk almıştı. Pamuk’tan önceki kayyum Aktaş, Akdeniz Belediyesi Kadın Müdürlüğü’nün kadına yönelik pozitif ayrımcılık ilkesinden hareketle hayata geçirdiği, “Kadın Emeğini Değerlendirme Pazarı”nı kapatmak istiyordu. Pazar, şimdi de atanan yeni kayyum Pamuk’un hedefinde.

Yeni kayyum tarafından görevlendirilen Kadın Müdür Arife Süzer’in Pazar’da çalışan kadınları, “ Yarına kadar ya burayı boşaltır kepenkleri indirirsiniz ya da biz polis ve zabıtalar ile sizi dışarı atarız” sözleri ile tehdit ettiği öğrenildi.

‘ÇIKMAMAK İÇİN DİRENECEĞİM’

Pazar’da sıkma börek yaparak geçimini sağlayan Maşallah Nas, Arife Süzer tarafından tehdit edilseler de Pazar’dan çıkmamak için direneceğini dile getirdi. Nas, “Sabah saatlerinde Kadın Müdür, buraya geldi ve bize ‘Bu Kadın Emeği Pazarı’nı hemen yarına kadar, isterseniz şimdiden eşyalarınız varsa toplayın. Kepenkleri indirin ve hemen çekin gidin, kimse sorun çıkarmasın. Bana, ‘Burada tek sorun çıkaran sensin’ dedi. Ben de ‘Niçin ben sorun çıkarıyormuşum?’ dediğim zaman ise, ‘Basına konuşan bizim muhatabımız olamaz’ diyerek, gitti” dedi.
Ne yapacaklarını bilmediğini söyleyen Nas, “Buradaki birçok kadın yarına kadar bekleyecek, ben de bekleyeceğim. Hatta buradan çıkmamak içinde direneceğim” diye konuştu.

‘KAYYUM BAŞKA YERDE AÇARIZ DEDİ’

Nilüfer Fırat ise, 8 aydır Pazar’da çalışarak ev geçimine destek verdiğini dile getirdi. Daha önce de Pazar’ın kapatılacağı noktasında kayyum tarafından tehdit edildiklerini hatırlatan Fırat, şunları söyledi: “Pazar’ın kapatılacağını öğrendiğimizde bizzat gidip kayyum ile görüştüm. Kayyuma, ‘Bu Pazar’da para kazanan, ev geçindiren ve mağdur olan kadınlar var burayı kapatırsanız ne yapacağız’ dedim. Kayyum da bize ‘Ben size Çakmak caddesinde ya da Mezitli’deki kadın pazarında yeni bir yer açarım’ dedi. İşin gerçeği bir umut bıraktı o da gitti” dedi. Birçok kadının mağdur olduğunu ifade eden Fırat, “Kadın arkadaşlarımız aylık olarak ürün aldı, birçok masraf yaptı. Anlayacağınız bu ay tamamen zarar ettik, şimdi ne yapacağız bilmiyoruz.”

EN SON EKLENENLER