Anne Özakça ve kardeş Gülmen’e gözaltı

Semih Özakça’nın annesi Sultan Özakça ve Nuriye Gülmen’in kardeşi Beyza Gülmen, 149 gündür açlık grevine dikkat çekmek için yaptıkları eylemde gözaltına alındı.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın açlık grevi 149’uncu gününde Sincan İnfaz Kampus Cezaevi Hastanesi’nde devam ederken, Yüksel Caddesi’nde sürdürülen “İşimizi geri istiyoruz” eylemi ise 269’uncu gününe girdi.

Yüksel Caddesindeki eylemin yanı sıra, AİHM kararına tepki gösteren Semih’in annesi Sultan Özakça ile Nuriye’nin kardeşi Beyza Gülmen, Atatürk Bulvarı’nda yol kesme eylemi yaptı.

Yanlarında bulunan TAYAD’lı ailelerden Ayşe Arapgirli ve Mehmet Yılmaz ile yolu kapatan Sultan Özakça ve Beyza Gülmen, “Onlar 149 gündür açlar daha ne kadar aç kalacaklar. Şimdide hapishanenin hastanesine sevk edildiler. Yanlarında refakatçi yok onları ölüme terk ediyorlar. Orada onlara müdahale etmek istiyorlar; ama biz aileleri olarak, ben kardeşi, Sultan abla anneleri olarak onların ölmelerine izin vermeyeceğiz. Onların talepleri haklı ve meşrudur” diye konuştu.

Polis, yolu kapatan Özakça ve Gülmen ile beraberindekileri gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar daha sonra serbest bırakıldı.

EN SON EKLENENLER