Gülmen ve Özakça eylemine müdahale: Avukat ve hak savunucuları gözaltında

Açlık grevlerinin 149’uncu gününde Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için yürümek isteyenlere müdahale eden polis aralarında insan hakları savunucusu ve avukatların da bulunduğu çok sayıda kişiyi darp ederek gözaltına aldı.

Aralarında, Türkiye İnsan Hakları Vakfı (THİV), İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi’nin de içinde bulunduğu Nuriye ve Semih için Dayanışma Platformu, 149 gündür açlık grevinde olan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’ya destek vermek için Kadıköy Süreyya Operası önünde bir araya gelerek yürümek istedi. Ancak, yürüyüşe polis izin vermedi. Bunun üzerine kitle Süreyya Operası önünde oturma eylemine geçti.

Özakça ile Gülmen’in fotoğraflarını taşıyan kitle, “Direne diren kazanacağız”, “Faşizme karşı omuz omuza” ve “Nuriye ve Semih yalnız değildir” sloganı atan kitle, oturma eylemini sürdürdüğü sırada polis müdahale etti.

AVUKATLAR VE HAK SAVUNUCULARI GÖZALTINDA

Polisin gaz mermisiyle müdahale ettiği eylemde, aralarında insan hakları savunucuları ve avukatın da olduğu onlarca yurttaş darp edilerek gözaltına alındı. Müdahale sonrası ara sokaklara dağılan kitleye polisin gaz mermisi sıkması sonucu çevrede bulunan onlarca yurttaş ve esnaf etkilendi. Polisin gözaltına almak istediği bir genç ise halkın tepkisi sonucu serbest bırakıldı. Yarım saatlik müdahalenin ardından Kalkedon Meydanı’nda toplanan kitle, daha sonra sloganlar eşliğinde meydandan ayrıldı.

Gözaltına alınanların isimleri ise şöyle: THİV İstanbul Temsilcisi Ümit Efe, avukat Barkın Timtik, Emine Cansever, Nurten Karahancı, Songül Yücel, Ezgi Yergin, Tolga Akyıldız, Furkan Çelik, Ülkü Gündoğdu, Cihan Kaplan, Ulaş Metin, Murat Yıldırım, Onur Eyidoğan, Hüseyin Demir , Özgür Benol, Meryem Göktepe, Cenk Verdi, Süleyman Acar, Ebru Esen, Gizem Kayaoğlu, Onurcan Sömen, Murat Şaşmaz, Tuncay Çetin, Erhan Güler, Bayram Metin Coşkun.

Gözaltındakilerin Vatana Caddesi’ndeki İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürülecekleri belirtildi.

EN SON EKLENENLER