HDK: Direnişe ses katalım

Nöbetteki HDP’lilere destek ziyaretinde bulunan HDK Eşsözcüleri, “Vicdanlara çağrı yapan bir eylemdir” diyerek, “direnişin sesine ses katma” çağrısında bulundu.

Halkların Demokratik Kongresi (HDK), Yoğurtçu Parkı’nda devam eden Vicdan ve Adalet Nöbeti’ni ziyaret etti. Nöbetteki vekiller tarafından karşılanan HDK Eşsözcüleri Gülistan Kılıç Koçyiğit ve Onur Hamzaoğlu nöbete dair açıklamada bulundu.

DİRENİŞİ BÜYÜTME ÇAĞRISI

Türkiye’nin içerisinden geçtiği süreç açısında Vicdan ve Adalet Nöbeti’nin çok önemli bir yer tuttuğunu dile getiren Koçyiğit, “AKP iktidarı Türkiye’yi derinleşen bir krizin içerisine sokuyor. Türkiye halkları koyu bir faşizmin içerisine itiliyor. Bu eylem vicdanlara çağrı yapan bir eylemdir. Bu direnişin yanında yer almak, faşizme, baskıya karşı durmak anlamına geliyor” dedi. Koçyiğit, direnişi büyütme ve direnişin sesine ses katma çağrısı yaptı.

HDK Eşsözcüsü Onur Hamzaoğlu ise, “Katliamlarla yaratılmak istenen korkunun direniş karşısında duramayacağını gördük. Türkiye halklarını kapsayan direnişler ve nöbet eylemleri geliştirilmeli” dedi.

Öte yandan nöbeti ziyaret eden sanatçı Rojda, söylediği ezgilerle müzik ziyafeti sundu.

EN SON EKLENENLER