ÖHP, avukatları Vatan Emniyeti önüne çağırdı

ÖHP, Kadıköy’de polis müdahalesi sonrası gözaltına alınan avukat ve insan hakları savunucuları için tüm meslektaşlarını Vatan Emniyeti önüne çağırdı.

Özgürlükçü Hukukçular Platformu (ÖHP), açlık grevlerinin 149’uncu gününde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için Kadıköy’de yapılan eyleme polis müdahalesinin ardından aralarında insan hakları savunucuları ve avukatların da bulunduğu 35 kişinin gözaltına alınmasına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Platform, tüm meslektaşlarını, Vatan Caddesi’ndeki İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü önüne çağırdı.

ÖHP’nin açıklaması şöyle: “Değerli arkadaşlar platformumuzun da bileşeni olduğu Nuriye ve Semih Dayanışma Platformu’nun her hafta Cuma akşamı Kadıköy’de yaptığı basın açıklamasına polis saldırmış ve aralarında meslektaşımız Avukat Barkın Timtik ve Türkiye İnsan Hakları Vakfı İstanbul sözcüsü Ümit Efe’nin de bulunduğu 35 aktivist işkence ile gözaltına alınmıştır. Gözaltılar Vatan Emniyet Müdürlüğü’ne götürülüyor. Tüm meslektaşlarımızı bir haftada iki defa gözaltına alınan Nuriye ve Semih’in avukatı Barkın Timtik ve insan hakları aktivistleri ile dayanışmak için bulundukları yerlerden Vatan Emniyet Müdürlüğü’ne davet ediyoruz.”

EN SON EKLENENLER