Yüksel Caddesi’nde 269’uncu gün: AİHM ölüm istiyor

Yüksel Caddesi’nde eyleminin 269’uncu gününde AİHM’e tepki. Gülmen ve Özakça hakkında tedbirli tahliye talebine verilen ret kararını kınayan eylemciler, “AİHM de AKP iktidarı gibi Nuriye ile Semih’in ölmesini istiyor” dedi.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın açlık grevi 149’uncu gününde Sincan İnfaz Kampus Cezaevi Hastanesi’nde devam ederken, Yüksel Caddesi’nde sürdürülen, “İşimizi geri istiyoruz” eylemi 269’uncu gününde.

Eylemciler her gün olduğu gibi bugünde, polisin getirdiği demir bariyerler ile abluka altına aldığı İnsan Hakları Anıtı önünde basın açıklaması yapmak istedi. Eylemciler, bugün de polis müdahalesi ile karşılaştı. Polisin izin vermemesi üzerine, “Nuriye ve Semih yalnız değildir” şeklinde slogan atmaya başlayan eylemciler, “Nuriye ve Semih’in açlık grevi 149’uncu gününde. Nuriye ve Semih işe geri alınsın” yazılı pankartı açtı. Eylemcilere müdahale eden polis, pankartı yırttıktan sonra eylemcileri Konur sokağın sonuna kadar uzaklaştırdı.

‘AİHM DE ÖLMELERİNİ İSTİYOR’

Eylemcilerden Akman Şimşek, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM), açlık grevlerinin 149’unucu gününde olan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça için yapılan acil tedbir talebine verdiği ret kararına tepki gösterildi. Şimşek, şunları söyledi: “Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) de AKP iktidarı gibi Nuriye ile Semih’in ölmesini istiyor. Halkımıza sesleniyoruz. Nuriye ve semih sizler için direniyor. Onlara sessizi kalmayın. Onların iradesine destek olun. Onları öldürtmeyin. Ölmelerine izin vermeyin.

EN SON EKLENENLER