Gülmen ve Özakça’ya şimdi de görüşme kısıtlaması

Açlık grevi eylemlerini hastanede sürdüren Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ya aynı zamanda refakat eden avukatların görüşme süreleri 2 saate düşürüldü. Gülmen ve Özakça, “Burada ağır tecritteyiz” dedi.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen ve 151 gündür işlerine geri dönmek için açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın tutulduğu Sincan Cezaevi Hastanesi’ndeki avukat görüşmelerine kısıtlama getirildi.

Gülmen ve Özakça’yı tutuldukları hastanede ziyaret eden avukat Aytül Kaplan, daha önce günde 7 saat olan avukat görüşlerinin 2 saate düşürüldüğünü aktardı. Kaplan, kısıtlama kararının keyfi bir karar olduğunu belirterek, “İnfaz memurları, Nuriye ve Semih’in enfeksiyon kapmamaları için böylesi bir kararın alındığını iletti. Bunu söylemesi gereken doktordur. Sağlıkları ile ilgili bir durumu hakkında infaz memurları karar veremez. Bu kısıtlamayla birlikte daha önce günde 7 saat olan görüş süresi öğleden önce bir saat ve öğleden sonra bir saat olmak üzere 2 saat düşürüldü” dedi.

GÜLMEN VE ÖZAKÇA: BURADA AĞIR TECRİTTEYİZ

Kaplan, Gülmen ve Özakça’nın mesajını da kamuoyu ile paylaştı. Gülmen ve Özakça, avukat Kaplan aracılığıyla “Biz hasta değiliz. Hastaneye gitmek gibi bir talebimiz de olmadı. Hapishanedeyken tecritteydik; ama burada ağır tecritteyiz. Hem psikolojik hem de fiziksel savaş yürütüyorlar bize karşı” mesajını iletti.

‘NURİYE VE SEMİH’İ YALNIZLAŞTIRMAK İÇİN YAPIYORLAR’

Kaplan, Gülmen ve Özakça’nın yanında refakatçi bulunmadığı için avukatların kendilerine refakat ettiğini de söyleyerek, “Refakatçileri olmadığı için bütün işlerini kendileri yapmak zorunda kalıyor. Ama biz biliyoruz ki bunu Nuriye ve Semih’i yalnızlaştırmak için yapıyorlar” dedi.

Gülmen ve Özakça, 10 gün önce bulundukları Sincan Cezaevi’nden zorla alınarak Sincan Cezaevi Hastanesi’ne götürülmüştü. 28 Temmuz günü, Ankara Numune Hastanesi’nin haklarında verdiği rapor gerekçe gösterilerek, hastaneye götürülen Gülmen çarşafa sarılmış, Özakça ise kayışla sedyeye bağlanmıştı. 24 doktorun, “Hayati tehlikesi var” raporuna rağmen Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) ise “Hastanede tutulabilirler” kararı vermişti.

EN SON EKLENENLER