Hazro’da asker köylülere ateş açtı

 Hazro ilçesinin Ölgen köyünde ormanda ağaç kesimi yaptığı ileri sürülen iş makinelerini koruyan koruculara yönelik silahlı saldırı sonucu, biri ağır 3 korucu yaralandı. Saldırı ardından asker köylülere ateş açtı.

Diyarbakır’ın Hazro ilçesinin Ölgen (Kanîbuşkul) köyünün ormanlık alanlarında ağaç kesimi yapan iş makinelerini koruyan koruculara yönelik silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı ardından korucular ve askerlerin de ateş açması sonucu çatışmalar yaşandı. Çatışmalarda, korucu İhsan Bayar ağır, Mehmet Taşkesen ve Mehmet Çetin isimli korucular ise hafif şekilde yaralandı. Yaralanan korucular, bölgeye gelen helikopter ile Diyarbakır’da çeşitli hastanelere kaldırıldı. Öte yandan bölgeye çok sayıda askeri araç ve ambulans sevk edildi.

KÖYLÜLERE ATEŞ AÇILDI

Saldırı üzerine yaşanan çatışmaların ardından köye gitmekte olan ve içerisinde isimleri öğrenilemeyen 2 kişinin bulunduğu traktör askerlerce ateş açıldı. Yara almadan kurtulan 2 kişi, traktörü bölgede bırakarak, köye ulaştı. Köye gelen askerler ise halkı köy dışarısına çıkardı. Ayrıca bağ ve bahçelerin bulunduğu alanlar, helikopterler tarafından bombalanması sonucu, bölgede yangın meydana geldi.

Bölgede hava hareketliliği sürüyor.

EN SON EKLENENLER