Kadınlar Maçka’yı mora boyadı

“Kıyafetime Karışma” diyerek Maçka Parkı’ndaki piknikte bir araya gelen kadınlar, parkı adeta mora boyadı. Kahkaha ve eğlence dolu anların yaşandığı etkinlikte kadınlar, erkek şiddetine karşı mücadele sözü verdi.

“Kıyafetime Karışma” diyen kadınlar son zamanlarda kıyafetlerinden dolayı saldırıya maruz kalmalarını protesto etmek ve yaşananları tartışmak amacıyla Beşiktaş’taki Maçka Parkı’nda piknikte bir araya geldi. Parkta bulunan her ağacın mora büründüğü alanda kadınlar sık sık, “Kıyafetime karışma”, “Müftü işine bak kıyafetime karışma”, “Kadınlara özgürlük” sloganları attı. Rengarenk kıyafetleri ile katılan kadınlar, buluşmada dileklerini yazdıkları kağıtları da ağaçlara astı. “Kadınlar ne diyor?” kürsüsünün de kurulduğu parkta, kadınlar ayrıca dilek ve isteklerini de sıraladı. Piknik ile eğlenceli dakikalar geçiren kadınların kahkahaları adeta parkı inletti.

KADINLARA PARKTA DA TAHAMMÜL YOK

Pikniğe gelen kadınlar yanlarında getirdikleri yiyecek ve içecekleri paylaşarak sohbetlerle yaşamlarına yönelik saldırılara yönelik tartışmalar yürüttü. Parkta vakit geçiren kadınların bulunduğu alanda sadece park sulamasının açılması ise dikkat çekti.

Yapılan piknik ardından da forum gerçekleştirildi. Forumda söz alan kadınlar, günlük yaşamlarından, geçmişten veya anılarında kalmış yaşadıkları sorunları ve sıkıntıları dile getirdi. Forumda ayrıca kadın cinayetleri, kadına yönelik şiddete, çocuk istismarına yönelik tartışmalar da yapıldı. Kadınların maruz kaldığı her türden baskı ve şiddete karşı kadın dayanışması ve mücadelesi ile üstesinden gelinebileceği mesajı da verildi.

Forumun ardından kadınlar, gecenin ilerleyen saatlerine kadar müzik eşliğinde parkta zaman geçirecek.

EN SON EKLENENLER