Kerestecioğlu: Kazandıklarımızı üst üste koymalıyız

Yoğurtçu Parkı’nda bugün sonlanacak olan Vicdan ve Adalet Nöbeti’ni değerlendiren HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu, “İstanbul çok güzel bir dayanışma gösterdi. Kazandıklarımızı üst üste koymalıyız. Bu dayanışma daha da büyüyecek” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu, İstanbul’da 6’ncı gününe giren Vicdan ve Adalet Nöbeti’ni değerlendirdi. Barikatlara, yüzlerce polise rağmen halkın verdiği desteğin çok önemli olduğunu dile getiren Kerestecioğlu, nöbete destek verenlere teşekkür etti.

Vicdan ve Adalet Nöbeti’nde polisin tavrını eleştiren Kerestecioğlu, “Sözde güvenlik adı altında bizim halk ile buluşmamızın önüne geçmeyi hedeflediler. Bunu ben demokratik siyasetin yasaklanması olarak görüyorum. Ülkenin üçüncü büyük partisinin faaliyetlerinin yasaklanması olarak görüyorum” dedi.

‘NÖBET BÜYÜK BİR BULUŞMA’

6 günü “büyük bir buluşma” olarak tanımlayan Kerestecioğlu, “Buraya gelemeyen insanların gözünün burada olduğunu biliyoruz, kulaklarının burada olduğunu hissediyoruz. Onlar sürekli buradaki eylemi duyurdular, yaydılar. İki saat beklediler, sekiz saat beklediler, günlerce gelip içeri giremediler. İlk günden gelip giremeyen ve 5 günün sonunda içeri girenler oldu. Bu direncimizden kaynaklıdır” dedi.

‘DAYANIŞMA DAHA DA BÜYÜYECEK’

Kendine güvenen bir iktidarın baskı ve şiddet politikalarına başvurma gereksinimi duymayacağını dile getiren Kerestecioğlu, “Tek başına yönetmek isteyenler için çok tehlikelidir. Bu kadar çoğulcu bir ülkeyi tek iktidar yönetemez. Üst üste biriken şeyler var. Kürtlerin, kadınların, işçilerin mücadelesi çok önemli. Kazandıklarımızı üst üste koymalıyız. Biz kazanacağız. Bu dayanışma daha da büyüyecek” diye konuştu.

Kerestecioğlu, “İstanbul çok güzel bir dayanışma gösterdi. Van’ın da aynı dayanışmayı göstereceğini düşünüyorum. Şimdiden Van halkını selamlıyorum. Bize destek veren herkese teşekkür ederim. Herkes en az beş kişi gibi çalıştı. Bunu daha da geliştireceğiz” dedi.

EN SON EKLENENLER