‘Kıyafetime karışma, kararlarımız bizimdir’

“Kıyafetime karışma” eyleminde bir araya gelen kadınlar, “Kararlarımız bizimdir” dedi. Antalya’da, polis kadınların müftülük yasasını protesto etmesine izin vermedi.

Ankara Kuğulupark’ta, kadınlar, “Kıyafetime karışma” eyleminde bir araya geldi. Ankara Bağımsız Milletvekili Aylin Nazlıaka’nın da destek verdiği eylemde, kıyafetleri yüzünden erkek şiddetine uğrayan kadınların isimleri okundu. Daha sonra kadınlar adına açıklama yapan Berfin Yazıcı, “Toplumun yarısını oluşturan biz kadınlar bugün ‘artık yeter’ diyoruz. Ne zaman ne giyeceğimize nereye gideceğimize biz karar veririz. Kıyafetimize karışmayın, pembe vagonlarla bizleri ayrıştırmaya çalışmayın” dedi.

‘KARARLARIMIZ BİZİMDİR’

Kadına yönelik şiddetin ve ayrımcılığın önünü açan uygulamalardan vazgeçilmesi gerektiğini söyleyen Yazıcı , ” Kararlarımız bizimdir, artık kadınlara dayatılan onu giyme, orada yürüme, böyle kahkaha atma sözleri bizlere darp olarak, cinayet olarak dönüyor. Yaşam tarzımıza yönelik söylem ve uygulamalardan derhal vazgeçilmelidir” diye konuştu.

Eylem, “Her yer kadın, her yer direniş” , “Direne direne kazanacağız” ve “Erkek adalet değil, gerçek adalet” sloganlarıyla son buldu.

ANTALYA’DA POLİS İZİN VERMEDİ

Antalya Kadın Platformu, il ve ilçe müftülüklerine resmi nikah kıyma yetkisi veren yasayı protesto etmek için Muratpaşa ilçesi Atalos Heykeli önünde bir araya geldi. Polisin yoğun ablukası altında toplanan kadınların açıklamasına Olağanüstü Hal (OHAL) gerekçe gösterilerek, izin verilmedi. Kadınların tepki göstermesi üzerine polisler kadınlara müdahale etti. Ellerindeki pankartları polisin toplamaya başlaması üzerine, “Müftülere nikah yasası verilemez”, “O yasa Meclis’ten geçmeyecek” sloganları atan kadınlar gözaltına alınmak istendi.
Çevredeki yurttaşların polise tepki göstermesi üzerine gözaltılar yapılmadı. Kadınlar alkışlar eşliğinde dağıldı.

EN SON EKLENENLER