Köylüler işkenceyi anlattı Doktor: Sizin hatanız

Şapatanlılar köy meydanında gördükleri işkenceyi anlattı. Hastaneden darp raporu almaya giden köylüler, doktordan “Bu olanlar sizin hatanız” yanıtı aldı. Doktorun şikayeti üzerine bir köylü yeniden gözaltına alındı.

Hakkari’nin Şemdinli ilçesine bağlı 2 bin nüfuslu Altınsu (Şapatan) köyünde dün gece operasyona çıkan bir özel hareket polisinin yaşamını yitirmesi üzerine gözaltına alınan köylüler, yaşadıklarını anlattı. Can güvenliklerinden kaynaklı isimlerinin yazılmasını istemeyen köylüler, köyün dışında çıkan çatışma sonrası kayıp veren polislerin köyü bastığını, rastgele evleri basarak kapı pencere kırdıklarını söyledi.

KÖY MEYDANINDA İŞKENCE

2 bin nüfuslu köyde birçok evin basıldığını anlatan köylüler, yaşananları şöyle dile getirdi: “Gece saatlerinde evlere baskın yapan asker ve polisler 100’ü aşkın insanı köy meydanına toplayarak, işkenceden geçirdi. Aralarında kadın ve çocuklarda vardı. Hiçbir gerekçe göstermeden kapıları kırıp halkı yere yatırdılar. Yere yatırılanların üzerlerinde tepindiler. Tekme, tokat, yumruk, silah dipçiği dahil birçok şeyle vurdular. Meydan dayağından sonra 36 kişiyi gerekçesiz gözaltına aldılar. İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürülene kadar da darp edildik.”

DOKTOR RAPOR VERMEDİ, POLİS ÇAĞIRDI

Köydeki ablukanın kalktığını belirten köylüler, operasyonun ise devam ettiğini söyledi. Emniyetteki işkence sonrası yine hiçbir şey denilmeden 20 kişi serbest bırakıldı. Serbest bırakılanların Şemdinli Devlet Hastanesi’nde darp raporu almak için gittiklerinde ise bu kez doktorun hakaret ve ırkçı söylemlerine maruz kaldı. Darp raporu verilmeyen köylüler, Doktor Elif Ç.’nin kendilerine darp raporu yerine polisi çağırara, bir kişinin yeniden gözaltına alınmasını sağladığını söyledi. Köylüler, Dr. Ç.’nin kendilerine, “Bu olanlar sizin hatanız. Siz devlete yardım etmiyorsunuz” dediğini belirtti. Doktorun şikayeti üzerine bir genç yeniden gözaltına alındığı belirtildi.

İŞKENCEYE SUÇ DUYURUSU

Köylüler, Şemdinli Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunarak, işkencenin peşini bırakmayacaklarını dile getirdi.

EN SON EKLENENLER