SODAP ve Çerkeslerden destek: Umudumuzla nöbetteyiz

 HDP’nin Vicdan ve Adalet Nöbeti’ni ziyaret eden SODAP ve Demokratik Çerkes Kongresi Girişimi üyeleri, “Mutlaka kazanacağız” mesajı verdi.

Halkların Demokratik Partisi’nin Yoğurtçu Parkı’ndaki Vicdan ve Adalet Nöbeti’nin son gününde de ziyaretçiler akın etti. Demokratik Çerkes Kongresi Girişimi ve Sosyalist Dayanışma Platformu (SODAP) da destek ziyaretinde bulundu.

‘UMUDU OLMAYANIN ATI KOŞAMAZ’

Demokratik Çerkes Kongresi Girişimi üyesi Birgül Asena, ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, boyu, soyu, dini, şarkısı, anadili kendilerine benzemeyenler için de “vicdan ve adalet” istediklerini belirterek, “Bir Çerkes atasözü ‘Umudu olmayanın atı koşamaz’ der. Bizler umudumuz ile vicdan ve adalet nöbetindeyiz, buradayız” dedi.

‘MUTLAKA KAZANACAĞIZ’

Sosyalist Dayanışma Platformu (SODAP) Eş Sözcüsü Saniye Evren ise, “Hepimizin iyi bildiği gibi ülkemiz OHAL ve KHK cenderesi içinde. Diktatörlükle sınanıyoruz. Aslında bunun böyle olmayacağını kadınlar, işçiler, Kürt halkı, Aleviler direnerek gösterdi. Bizler asla faşizme teslim olmayacağız. Burada bizi abluka altına almak istiyorlar ama bizler buralara sığmayız. Mutlaka kazanacağız” diye konuştu.

EN SON EKLENENLER